Wat ‘schrijfkramp’ is voor schrijvers is ‘darteritis’ voor darters

Ik heb er gelukkig nog nooit last van gehad, maar heb er wel eens over geschreven: schrijfkramp. Het schrikbeeld van iedere schrijver. In de dartswereld bestaat net zo’n aandoening: darteritis. Wat is dat eigenlijk? Tijd voor een kort nader onderzoek.

Darteritis is een curieuze vorm van stress. Hoe goed je ook je best doet, geen enkele dart komt in het goede vakje terecht.  Soms verdwijnen pijltjes zelfs naast het bord. Of nog erger – in het publiek.

Het bekendste Nederlandse ‘slachtoffer’ van darteritis was Albertino Essers, enkele jaren geleden één van de betere Nederlandse spelers uit de BDO.  Hij heeft een behoorlijk lange periode gehad dat hij werkelijk geen deuk in een pakje zachte boter gooide. Na een kleine twee jaar was het probleem over. Net zo snel als dat het was gekomen. Essers was één van de weinige professionals die er gewoon eerlijk voor uitkwam dat hij een mentaal probleem had.

Veel andere spelers zullen altijd ontkennen dat ze wel eens met het probleem hebben geworsteld. Maar soms herken je het aan bepaalde specifieke gedragingen aan de ockie.
Co Stompé maakt op die momenten nog vreemdere bewegingen met zijn werparm. Als onze nationale trots Michael van Gerwen iets minder goed in zijn vel zit, gooit hij om onverklaarbare redenen een aantal pijlen in de ’1′.

Er zijn weinig behandelingen mogelijk als je er een keer door bent getroffen. De enige remedie die schijnt te helpen is acupunctuur.  Ik zal het mijn acupuncturist eens vragen. Als hij een duidelijk behandelplan kan geven, kom ik beslist met een vervolgartikel.

Lees ook:PDC Voorbeschouwing ‘Judgement Night’ in de Premier League Darts 2014
Lees ook:PDC De vierde ronde van de Premier League 2015!
Lees ook:PDC De Nederlandse troeven in de Premier League of Darts
Lees ook:PDC Morgen de tweede ronde van de Premier League 2015
Lees ook:PDC Premier League 2014 Avond 1: Adrian Lewis – Simon Whitlock

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>