PDC WK Darts De halve finales zijn bekend

De voorlaatste hindernis naar de wereldtitel: de halve finale. Eigenlijk gewoon de tweede finalepartij, want ook nu moet er hoe dan ook gewonnen worden.

Onze landgenoot Michael van Gerwen neemt het op tegen 2-voudig wereldkampioen Adrian Lewis. Dit wordt ontegenzeggelijk de

(foto: Algemeen Dagblad)

kraker van de halve finale.  Vooralsnog heb ik er vertrouwen dat Michael, wanneer hij de vorm van de eerste drie sets tegen Mark Webster nu een hele wedstrijd kan vasthouden, de finale haalt. Die laatste finale gaat dan tegen de winnaar van de andere halve finale tussen Peter Wright en Simon Whitlock. Ook een zware opgave, maar op het eerste gezicht minder zwaar dan de opgave in de halve finale.

foto: Daily Telegraph

Bij winst op 1 januari wacht Van Gerwen nog een aardige extra bijkomstigheid. Hij neemt dan de eerste plaats in de Order of Merit – de wereldranglijst van de PDC – over van de ‘eeuwige’ nummer 1, Phil Taylor. ¬†Dat is misschien nog wel de grootste verrassing van dit seizoen.
Maar laten we niet op de feiten vooruit lopen. Eerst wacht morgenavond de halve finale tegen Adrian Lewis. Voor zowel Michael als Adrian geldt dan overigens wel dat er beter en vooral ook constanter moet worden gepresteerd, dan vanavond tijdens de kwartfinales.

 

(foto: Lawrence Lustig/PDC)

Lees ook:PDC WK Darts Voorbeschouwing halve finales
Lees ook:PDC De laatste hobbel op weg naar de finale van het wereldkampioenschap darts
Lees ook:PDC Finale UK open 2014 een prooi voor Adrian Lewis
Lees ook:PDC ‘s Werelds beste darters ontmoeten elkaar vanavond in Aberdeen!
Lees ook:PDC Donderdag 6 maart: komt Phil Taylor nog terug tot de top-4 van de Premier League?

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>