PDC WK Darts Michael van Gerwen in grootse stijl naar de kwartfinale

(foto: Algemeen Dagblad)

Vanaf vandaag heeft ‘Mighty Mike’ een nieuwe bijnaam: ‘Comeback Kid’. Vanuit een schier kansloze positie lukte het Michael van Gerwen alsnog om de kwartfinale van het wereldkampioenschap te bereiken. De Schot Gary Anderson werd het slachtoffer van alle dadendrang. Na vier sets had hij nog een betrekkelijk comfortabele voorsprong: 1-3. Via 2-3 en 3-3 racete Michael van Gerwen naar de finish: 4-3 en een plaats in de kwartfinale.

De laatste strohalm
Vanaf de eerste set keek Van Gerwen tegen een achterstand aan. In het begin van de vijfde set begon dat vervelende vormen aan te nemen. Met de spreekwoordelijke rug tegen de muur pakte hij de laatste strohalm en keerde het tij. Via een perfecte reeks kwam hij voor het eerst op matchpoint.  Nu kwam Anderson op zijn beurt  in grote moeilijkheden. In de beslissende leg kon Anderson de triples niet meer vinden. Hij moest finishen met 129, maar gooide z’n eerste pijl in de 1. In zijn laatste beurt finishte Michael van Gerwen keurig met dubbel 8. Einde wedstrijd en door naar de kwartfinale waar Mark Webster de volgende tegenstander is.

 

(foto: Lawrence Lustig/PDC)

Lees ook:BDO darts Anastasia Dobromyslova naar halve finale vrouwentoernooi Lakeside
Lees ook:PDC Justin Pipe wint 15e ronde kwalificatie PDC Players Championship Finals
Lees ook:PDC Anderson schakelt Lewis uit in kwartfinale World Matchplay 2014
Lees ook:PDC Kevin Painter ‘Artist’ of miskend talent?
Lees ook:PDC Michael van Gerwen soepel naar de kwartfinale van de World Grand Prix

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>