PDC WK Darts Spannende kwartfinales

(foro: Lawrence Lustig/PDC)

Zaterdag zijn de kwartfinales van het wereldkampioenschap begonnen. De eerste wedstrijd zorgde meteen al voor het nodige vuurwerk. Peter Wright werkte in zijn partij tegen Wes Newton tweemaal een achterstand (0-2 en 2-3) weg om uiteindelijk met 5-4 winnend de eindstreep te bereiken.

In de tweede partij van de zaterdag (Ian White – Simon Whitlock) is het eveneens bloedstollend spannend. Het lukt Whitlock, één van de favorieten voor de titel, maar niet om Ian White van zich af te schudden. Tot aan de kwartfinale had de Australiër nog geen enkele set verloren; nu verloor hij er tegen White al vier in één wedstrijd.  Ook hij sleepte de overwinning voor de poorten van de hel weg: 5-4.

Zondag 29 december staan er twee geweldige wedstrijden op het programma. De avond wordt geopend door Adrian Lewis en James Wade. Lewis is het hele toernooi, net als alle maanden ervoor, al in geweldige vorm. Wade is na een aarzelend begin goed op stoom gekomen tegen onze Zuid-Afrikaanse vriend Devon Petersen die in de achtste finales volkomen kansloos werd gelaten door The Machine. Met 4-0 stoomde hij de kwartfinale binnen.

En dan is er natuurlijk ‘onze’ Michael van Gerwen die – na een weergaloze finish tegen Gary Anderson – nu aantreedt tegen Mark Webster. Webster, de ‘bedwinger’ van Raymond van Barneveld, heeft het hele toernooi nog weinig van zijn normale niveau geëtaleerd.  Normaliter liggen er voor Michael van Gerwen in zijn gebruikelijke vorm goede kansen op een plek in de halve finale.

Het beloofd een mooie dartsavond te worden. Zorg dat u erbij bent en schakel de tv op tijd over naar onze nationale dartszender, dan hoeft u er geen seconde van te missen.

 

(foto: Lawrence Lustig/PDC)

Lees ook:PDC Mark Webster aan de oche afgedroogd door Phil Taylor
Lees ook:PDC Op weg naar de kwartfinales van de German Darts Masters 2014
Lees ook:PDC WK Darts Is die Mark Webster soms voor het geluk geboren?
Lees ook:PDC De loting voor de vijfde ronde van de UK Open
Lees ook:PDC WK Darts speeldag 12

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>