PDC WK Darts Voorbeschouwing halve finales

Bij drie van de vier darters die vanavond in Ally Pally aan de start verschijnen is er niet echt sprake van een verrassing. De nummers 2 (Van Gerwen), 3 (Lewis) en 4 (Whitlock) hebben de verwachtingen meer dan waargemaakt.  De echte verrassing is het ontbreken van de ‘vaste’ nummer 1 (Taylor) en diens vervanger (Peter Wright).

(foto: Lawrence Lustig/PDC)

Voor veel mensen is de halve finale tussen Michael van Gerwen en Adrian Lewis eigenlijk de gedroomde finale van het WK. Op zich meer dan begrijpelijk. Samen met Taylor wonnen Lewis en Van Gerwen alle televisietoernooien van het (bijna) afgelopen jaar.  Lewis en Van Gerwen zijn elkaar daar meer dan eens ook tegengekomen. Meestal was er dan sprake van regelrechte toppartijen met gemiddelden die tot zelden vertoonde hoogte stegen.
Bij die onderlinge partijen is Van Gerwen in het voordeel. Van de 20 onderlinge ontmoetingen won Mighty Mike er 11.

In het vorige WK troffen Lewis en Van Gerwen elkaar in de kwartfinale. Daar kreeg Lewis twee matchdarts die hij miste. Van Gerwen snelde daarna naar de zege. Wie er ook wint vanavond (ik hoop natuurlijk Michael): de verschillen zullen ook deze keer waanzinnig klein zijn.

We zouden bijna vergeten dat er vanavond nóg een halve finale wordt gespeeld: De flamboyante Schot Peter Wright treft daar Simon Whitlock. Wil Wright ook maar enige kans hebben om te winnen, dan moet Whitlock vanaf het allereerste moment onder zware druk worden gezet. Dat is echt de enige manier om de anders altijd zo relaxte Australiër te laten bezwijken.

Lees ook:PDC Vanavond staan de halve finales op het programma in World Matchplay 2014
Lees ook:PDC Snelle overwinning Peter Wright tegen Simon Whitlock in Nottingham
Lees ook:PDC Michael van Gerwen naar halve finale Singapore Darts Masters
Lees ook:Voorbeschouwing finale PDC wereldkampioenschap darts
Lees ook:PDC WK Darts: voor Adrian Lewis begint het toernooi vanavond

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>