Voorbeschouwing finale PDC wereldkampioenschap darts

Hoe de wedstrijd tussen Peter Wright en Michael van Gerwen morgenavond ook zal aflopen, één ding is zeker: er komt een hele nieuwe naam op de Sid Waddell trofee ( de prijs voor de wereldkampioen).
Zolang de PDC bestaat, kende de prijs welgeteld vijf verschillende winnaars: Dennis Priestley, John Part, Adrian Lewis, Raymond van Barneveld en Phil Taylor. Geen van hen staat morgenavond voor de ochie.

Peter Wright wist zich- net als onze landgenoot –  pas in 2009 voor het eerst voor het toernooi te kwalificeren. Op het wereldkampioenschap hebben beiden elkaar twee keer ontmoet. Beide wedstrijden werden gewonnen door Michael van Gerwen.

Eerdere ontmoetingen tussen Wright en Van Gerwen
Van Gerwen en Wright hebben elkaar in 2013 o.a. ontmoet tijdens het World Matchplay in Dublin. Die wedstrijd werd met maar liefst 13-3 door Mighty Mike gewonnen. Tijdens het laatste Masters toernooi in Edinburgh troffen ze elkaar ook. Van Gerwen trok daar met 6-2 aan het langste eind. Als je alle ontmoetingen tussen Van Gerwen en Wright in 2013 op een rijtje zet, leidt Michael de onderlinge strijd met 10-3.
Het is dan ook niet vreemd dat hij door de overgrote meerderheid van het publiek (79%) als favoriet voor de wereldtitel wordt bestempeld.

Tijdens een interview, eerder vandaag, met Sky Sports gaf Van Gerwen aan vol zelfvertrouwen naar de finale toe te werken, maar ‘voor iedere leg en iedere set te knokken’. ‘Anders zit winnen er niet in’, aldus de nuchtere Brabander.  Ook gaf hij in datzelfde interview aan totaal verbaasd te zijn over het feit dat Peter Wright de finale van het wereldkampioenschap had bereikt. Maar door zijn goede prestaties heeft hij het verdiend er te zijn. En gelijk heeft-ie.

De wedstrijd is morgenavond live te zien bij RTL-7, de uitzending begint om 20.30 uur.

 

Lees ook:PDC Het aftellen voor de Premier League is begonnen
Lees ook:PDC De 10e avond van de Premier League Darts 2014 in Sheffield
Lees ook:PDC Premier League avond #2: Adrian Lewis – Phil Taylor
Lees ook:PDC Peter Wright wil verder
Lees ook:PDC WK Darts De halve finales zijn bekend

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>