BDO darts Rick Hofstra wint Nederlands onderonsje op Lakeside

De laatste wedstrijd uit het avondprogramma van de mannen op Lakeside ging tussen twee teamgenoten: Remco van Eijden en Rick Hofstra.

Van Eijden mag beginnen en mist de finish van de eerste leg van de eerste set; Hofstra mist niet (een finish van 91) en komt 0-1 voor. Met 14 darts wint Hofstra ook de tweede leg. Als er in de derde leg van de eerste set een herhaling optreedt van de eerste leg, wint Hofstra de eerste set met 0-3 in legs. In sets is het dan: 0-1.

Daarna gaat het snel. Rick wint met een keurige finish van 94 ook de tweede set: 0-2. Het gemiddelde van zijn finishes mag er zijn: bijna 75%!

De eerste leg van de derde set gaat (alweer) naar Hofstra. Dit keer heeft hij 13 darts nodig om te finishen. Hierna mist hij aanvankelijk een fraaie finish van 150; de dubbel-18 ging mis. Daarna werd het toch nog snel 0-2 in legs.  In de derde leg van de beslissende set staat Remco van Eijden op dubbel-10 als Hofstra 70 uitgooit.  Daarmee is het pleit beslecht. Van Eijden uitgeschakeld en Hofstra door naar de volgende ronde.

Een overzicht van alle wedstrijden op deze tweede dag leest u hier.

(foto: Getty Images)

Lees ook:BDO darts Geen Fryslân Boppe voor Rick Hofstra op Lakeside. Stephen Bunting naar halve finale
Lees ook:BDO darts Rick Hofstra naar de kwartfinale op Lakeside
Lees ook:BDO BDO Daily Mirror World Trophy 2014 – uitslagen dag 1
Lees ook:BDO darts Jan Dekker opnieuw naar de halve finale op Lakeside
Lees ook:BDO Ook de finale van Lakeside was bloedstollend spannend

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>