BDO darts James Wilson ten koste van Scott Mitchell naar de kwartfinale op Lakeside

Zoals wel vaker, zat ook deze avond het venijn in de staart van het programma. In de laatste wedstrijd van de avond tussen James Wilson, de huidige nummer 2 op de wereldranglijst van de BDO, en Scott Mitchell – de grote verrassing uit de eerste ronde.

Door een misser van Mitchell pakt Wilson de eerste leg van de eerste set. Vervolgens gooit hij keurig 87 uit voor een 2-0 voorsprong in de eerste set. De (beslissende) derde leg zorgt voor de nodige spanning, door enkele gemiste setdarts van Wilson, komt Mitchell terug tot 2-1. De opleving is echter van korte duur. James Wilson pakt met een finish van 112 leg nummer 4 en daarmee de eerste set: 1-0.

De tweede set was spannend (qua wedstrijdverloop) en kwam via breaks over-en-weer en hoge finishes uiteindelijk in handen van James Wilson: 2-0.

De derde en vierde set zijn met goed spel voor Scott Mitchell. Daarmee houden de darters elkaar weer in evenwicht: 2-2.

Qua spelverloop geven de vijfde en zesde set eenzelfde beeld als bij de tweede set. Het was enerverend, bloedstollend, niet altijd even goed, maar zo ontzettend spannend. Goede reclame voor de dartssport!  Het is James Wilson die uiteindelijk verdiend aan het langste eind trekt: 4-2 en daarmee een plaats in de kwartfinale.

Gemiddelden:

  • Scott Mitchell: 88.32
  • James Wilson: 92.49
(foto: Getty Images)

 

 

Lees ook:BDO Ook de finale van Lakeside was bloedstollend spannend
Lees ook:BDO darts Eindelijk een bloedstollend spannende partij op Lakeside
Lees ook:BDO darts Lakeside programma woensdag 8 januari
Lees ook:BDO British Open 2014 prooi voor Scott Mitchell
Lees ook:BDO World Darts Trophy – het programma voor zaterdag 8 februari 2014

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>