Darts Ross Montgomery en Gary Anderson de winnaars van dit weekend

Dit eerste weekend van februari kende twee grote internationale dartstoernooien, één bij de BDO en een bij de PDC.

BDO
Op de BDO-agenda was dit weekend gereserveerd voor het Dutch Open Darts 2014. Met een kleine 2400 collega’s op 31 januari beginnen en dan 2 februari uiteindelijk als winnaar uit de bus komen. Geen geringe prestatie van Ross Montgomery, een Schotse darter die sinds 2003 binnen het internationale circuit van de BDO zijn wedstrijden speelt.

Hij kwam in de finale uit tegen Scott Waites, de winnaar van vorig jaar.  Het ging volkomen gelijk op. Bij de stand 2-2 in sets én 2-2 in legs, moest de vijfde leg van de vijfde set uiteindelijk de beslissing brengen.  Hier sloeg Montgomery toe met een beslissende finish van dubbel-7.

PDC
Op de PDC-kalender opende de Europese Tour met het Open kampioenschap van Duitsland dat werd gespeeld in Hildesheim. Tot en met de kwartfinales waren de Nederlandse toppers Michael van Gerwen, Raymond van Barneveld en Jelle Klaasen volop in de strijd. Het waren met name Van Barneveld en Klaasen die buitengewoon goed speelden. Helaas haalden zij de finale niet. Jelle Klaasen haakte als laatste af in de halve finale tegen Justin Pipe.

De finale ging tussen Justin Pipe en Gary Anderson. Anderson heeft in Hildesheim duidelijk blijk gegeven van het feit dat de topvorm er nog altijd is. In rap tempo werden achtereenvolgens Glenn Spearing, Wayne Jones, Ian White en Ronnie Baxter verslagen. In de eindstrijd was The Flying Scotsman met 6-5 de sterkste.

Voor Anderson was het de eerste toernooiwinst sinds september 2011. Met de verdiensten van 20.000 GBP op zak, zal hij volgende week wel weer klimmen op de PDC-wereldranglijst (Order of Merit).

 

Lees ook:PDC In Hildesheim start straks de achtste finale
Lees ook:PDC In Hildesheim is het bijna tijd voor de kwartfinale
Lees ook:PDC We gaan af op de halve finale van het Duitse Open kampioenschap darts
Lees ook:PDC Raymond van Barneveld en Jelle Klaasen in stijl door naar de derde ronde in Hildesheim
Lees ook:PDC Opnieuw geen geluk voor de Nederlanders in Wigan

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>