BDO Ook de finale van Lakeside was bloedstollend spannend

Het was me het avondje wel op Lakeside. Vorige week een bijzondere finale bij de PDC, waar Gary Anderson tot veler verrassing Phil Taylor versloeg. Nu was het de beurt aan de British Darts Organisation en hun tradionele WK op Lakeside.

In de finale stonden Martin Adams en Scott Mitchell tegenover elkaar. Adams ahd in de halve finale een regelrechte kraker nodig om Glen Durrant uit de finale te houden.  Dat hield Wolfie echter niet tegen om ook nu weer als een komeet uit de startblokken te komen: 2 maal 180. Toch wint hij de eerste set niet. Die is namelijk met 3-0 voor Mitchell. Daarna werd het pas echt spannend, stuivertje wisselen. Adams won de tweede en derde set. Mitchell pakte set nummer vier, Adams haalde set nummer vijf naar zich toe. We gingen er nog maar eens even goed voor zitten.
Het format was ‘best of 13 sets’ en in iedere leg werden vijf legs gespeeld.

De beslissende set
Het ging volstrekt gelijk op. Tijd voor de beslissing.

Adams mist zijn 64 finish voor de eerste voorsprong waarna Mitchell hem  terugpakt met een 158 finish. Mitchell heeft wederom nog 2 legs nodig voor de zege. Beide spelers komen in leg 2 op 101. De finishes worden niet benut.
Met d10 wordt het 2-0 voor Scott Mitchell waardoor hij weer dichtbij de titel is. Adams mist zijn 62 finish maar kan terugkomen als Mitchell zijn checkout mist. Adams verlengt de partij met dubbel 16. Mitchell start leg 4 met 180. Adams beantwoordt na enkele beurten met ook een 180. Hij mist de bull voor zijn 121 finish waarna Scott Mitchell de titel pakt met zijn 40 finish via tops: 7-6. Einde wedstrijd en de titel – toch nog verrassend – voor Scott Mitchell. Als ik heel eerlijk ben, ben ik benieuwd hoe lang hij nog voor de BDO blijft gooien.

(foto: AD.nl)

 

Lees ook:BDO darts Jan Dekker opnieuw naar de halve finale op Lakeside
Lees ook:BDO darts Eindelijk een bloedstollend spannende partij op Lakeside
Lees ook:BDO darts James Wilson ten koste van Scott Mitchell naar de kwartfinale op Lakeside
Lees ook:BDO World Darts Trophy – het programma voor zaterdag 8 februari 2014
Lees ook:BDO darts Rick Hofstra wint Nederlands onderonsje op Lakeside

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>