PDC WK Darts Michael van Gerwen goed door naar de 3e ronde

Michael van Gerwen heeft met een overwinning van 4-1 de Brit Kevin McDine verslagen en daarmee een plek in de 3e ronde van het PDC wereldkampioenschap veiliggesteld. Met de voortijdige uitschakeling van regerend wereldkampioen Phil Taylor zijn de kansen voor Michael om het toernooi op zijn naam te schrijven alleen maar toegenomen. Alleraardigste bijkomstigheid daarbij is de kans (bij winst) om de eerste plaats op de wereldranglijst van de ‘eeuwige nummer 1′  (Taylor) over te nemen. Maar dan moet hij het toernooi- zoals gezegd-  wel winnen. En dat is beslist niet zo gemakkelijk als het lijkt.

Een relaxte start
In de wedstrijd van vanavond leek Van Gerwen relaxt aan de eerste set te beginnen. In de eerste en tweede set hielden beide darters elkaar in evenwicht. Toen McDine aan het einde van de tweede set (die hij winnend afsloot) wat neerbuigend in de richting van Van Gerwen reageerde, was dat voor Mighty Mike het sein om helemaal los te gaan. ‘Als je mij uitdaagt, dan kan je het krijgen’, moet hij hebben gedacht.

Tegen het einde van de wedstrijd liet Van Gerwen – die intussen was uitgelopen tot 3-1 – de teugels iets vieren. Mede daardoor kon McDine laten zien dat het niet louter geluk was, die plaats in de tweede ronde.  Maar het was niet genoeg. Met een 64-finish maakte Van Gerwen een einde aan de strijd: 4-1.

In de derde ronde begint het serieuze werk. Dan fungeert de Schotse topdarter Gary Anderson als tegenstander.

 

Lees ook:PDC Wright en Chisnall delen de punten op de 2e speeldag van de Premier League
Lees ook:BDO darts Na een goede start is Karin Krappen helaas uitgeschakeld
Lees ook:De PDC en Ladbrokes steunen een goed doel!
Lees ook:PDC Van Gerwen wint na lastige partij van Chisnall 7-4
Lees ook:PDC Van Barneveld en Van Gerwen al zeker van tweede ronde bij Grand Slam of Darts

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>