PDC Benito van de Pas keurig naar de tweede ronde

Met zijn goede prestaties van de laatste maanden in het achterhoofd  hadden we er stilletjes al een beetje op gerekend. Maar de zege van debutant Benito van de Pas op de zeer ervaren Paul Nicholson verdient een groot compliment.

Na een flisende start, waarin ‘Big Ben’ snel de eerste set naar zich wist toe te trekken, kwam ook Nicholson gaandeweg beter in zijn spel.  Bij de stand 2-1 voor Nicholson leek het met onze landgenoot gedaan, maar hij kwam in grote stijl terug. Via 2-2 wist hij een beslissende vijfde set af te dwingen.

Fraaie finish
In de vijfde set groeide de partij naar een climax. Onze landgenoot nam aanvankelijk snel een 2-0 voorsprong in legs. Hierna miste Nicholson  - na tweemaal 180 – een cruciale finish op dubbel-16. Van de Pas pakte het cadeautje razendsnel uit en maakte de partij met een fraaie ginish van 109 uit.

In de tweede ronde wacht Dave Chisnall als volgende tegenstander.

De cijfers:

  • Gemiddelde: 86.28 (BvdP) – 85.49 (PN)
  • Checkouts: 36% (BvdP) – 27% (PN)

 

Lees ook:PDC MvG voor het derde opeenvolgende jaar in de halve finale van het WK darts
Lees ook:PDC Michael van Gerwen in stijl naar de finale van de World Grand Prix
Lees ook:PDC Michael van Gerwen naar tweede ronde WK
Lees ook:PDC Barney deelt de punten met Snakebite #PremierLeague07
Lees ook:BDO darts Rick Hofstra wint Nederlands onderonsje op Lakeside

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>