PDC De kwalificatieserie voor de UK Open 2014 gaat van start

(foto: Lawrence Lustig/PDC)

Het UK open – of eigenlijk het Coral UK Open – wordt door het format ook wel de FA-cup van het darts genoemd. Tegenwoordig worden er diverse regionale voorrondes gespeeld, de deelname staat open voor alle darters – professionals en amateurs.

Het toernooi bestaat sinds 2003 en is één van de zeven ‘televisietoernooien’ die de PDC  jaarlijks organiseert. Het eerste toernooi werd (natuurlijk) gewonnen door Phil Taylor. Hierna trok een gemêleerde serie topspelers – waaronder de Nederlander Roland Scholten –  aan het langste eind. Hieronder een overzicht.

 • 2003: Phil Taylor
 • 2004: Roland Scholten
 • 2005: Phil Taylor
 • 2006: Raymond van Barneveld
 • 2007: Raymond van Barneveld
 • 2008: James Wade
 • 2009: Phil Taylor
 • 2010: Phil Taylor
 • 2011: James Wade
 • 2012: Robert Thornton
 • 2013: Phil Taylor

Raymond van Barneveld won het toernooi voor het eerst in 2006. In een bloedstollende kwartfinale won hij het 11-10 van Phil Taylor om vervolgens in de finale Barrie Bates (Wales) te kloppen. In 2007 was er een volledig Nederlandse finale die ging tussen Raymond van Barneveld en Vincent van der Voort. Ook toen wist Van Barneveld het pleit in zijn voordeel te beslechten: 16-8.

(foto: Getty Images)

De kwalificatie voor 2014
De kwalificatie verloopt via twee kanalen: de professionals spelen PDC-kwalificatietoernooien, de amateurs kunnen zich kwalificeren via wedstrijden die een aantal avonden in verschillende vestigingen van Rileys Sports Bars worden gespeeld. In totaal doen er tussen 7 en 9 maart op het hoofdtoernooi 32 amateurs en 96 professionals mee.  Zij gaan de strijd aan voor een prijzenpot van 250,000 GBP.

Wilt u meer weten over de regionale kwalificaties die de PDC organiseert? Ga dan naar hun website. daar vindt u alle informatie.

Lees ook:PDC UK Open 2014
Lees ook:PDC De drie laatste kwalificatieplekken voor de UK Open kunnen worden verdiend
Lees ook:PDC Simon Whitlock kwalificeert zich als 12e voor de finale van het Players Championship 2014
Lees ook:PDC 3e ronde World Series of Darts krijgt droomfinale
Lees ook:Goed presteren op het WK is goed voor een ticket voor de Premier League

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>