PDC Phil Taylor? Die is weer zo scherp als een Gilette scheermes

foto: Lawrence Lustig/PDC

Op de eerste dag van de Premier League of Darts 2014 was Phil Taylor nog alles behalve klaar voor het spelen van wedstrijden. Het resultaat was navenant: een nog niet eerder vertoonde vernedering tegen en door Michael van Gerwen. In amper 15 minuten kon de 16-voudig wereldkampioen weer vertrekken. Een 0-7 nederlaag was zijn deel.

Daags na die vernedering stond het eerste kwalificatietoernooi voor de UK Open 2014 op het programma. Daar werd Taylor in de eerste ronde uitgeschakeld door Keegan Brown, een aanstormend talent van 21 jaar en speelgerechtigd voor de PDC sinds 2011. Maar op zaterdag – bij het tweede kwalificatietoernooi – ging het alweer veel beter. Hij bereikte de halve finale. Zondag, bij het afsluitende toernooi van het eerste Pro Tour Weekend van 2014, stond de ‘oude’ Phil Taylor weer aan de oche.

Hij won het toernooi met overmacht en produceerde in de wedstrijd tegen Andy Hamilton en in de finale tegen Adrian Lewis een 9-darter.  Het Pro Tour Weekend was voor de oud-wereldkampioen het ideale moment om wedstrijdritme op te doen met zijn nieuwe darts.  Na de wedstrijd van afgelopen zondag kijkt hij meer dan ooit uit naar de confrontatie tijdens de tweede wedstrijdavond voor de Premier League in Bornemouth. Om in zijn eigen woorden te eindigen: “After the game we’ve just had on Sunday I’m looking forward to playing Adrian again on Thursday – he knows what he’s up against!”

De reactie van de bookmakers is treffend: op de vraag ‘Wint Taylor morgen van Lewis?’ wordt 1/1 geboden. Absolute zekerheid dus en geen winst voor de gokkers.

Lees ook:PDC Premier League avond #2: Adrian Lewis – Phil Taylor
Lees ook:PDC Adrian Lewis verslaat Taylor op de 2e speeldag van de Premier League
Lees ook:PDC 18e kwalificatie Players Championship Finals gewonnen door Michael van Gerwen
Lees ook:PDC Goede prestaties Ryan de Vreede en Dirk van Duijvenbode bij PDC Unicorn Youth Tour 2014
Lees ook:PDC Stephen Bunting wint tweede kwalificatietoernooi UK Open 2014

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>