PDC UK Open 2014

foto: Lawrence Lustig/PDC

Het Coral UK Open is een internationaal dartstoenooi dat jaarlijks door de PDC wordt georganiseerd. Voor het toernooi worden diverse voorrondes gespeeld waar zowel professionals als amateurs aan kunnen deelnemen. Grosso modo zijn 96 professionals en 32 amateurs zeker van deelname.
Voor de editie van 2014 hebben zich maar liefst zeven Nederlanders gekwalificeerd. Het zijn: Michael van Gerwen, Vincent van der Voort, Christian Kist, Dirk van Duijvenbode, Jelle Klaasen, Raymond van Barneveld en Benito van de Pas.

De 128 deelnemers aan het hoofdtoernooi spelen volgens een zogenoemd ‘knok-out’- systeem. Raymond van Barneveld is de enige Nederlander die het toernooi – dat ook bekend staat als de FA Cup van de dartssport – ooit wist te winnen. Hij deed dat in twee opeenvolgende jaren: 2006 en 2007.
De finale van 2007 had een bijzonder tintje. Voor de eerste en tot nu toe enige keer was het een volledig Nederlandse aangelegenheid: Raymond van Barneveld speelde tegen Vincent van der Voort.

De editie van 2013 werd gewonnen door Phil Taylor.

Het toernooi van 2014
Voor het toernooi van dit jaar – waaraan onze nationale dartszender bijzonder veel aandacht besteed – is uitgeweken naar Minehead, een nieuwe locatie. ┬áHet toernooi begint vrijdag 7 maart en eindigt zondag 9 maart.

Namens Nederland doen er zoals gezegd dit jaar zeven darters mee.

Wilt u de hele loting zien? Dat kan hier.

UK Open 2014 op RTL7
Tegelijk met de start van het toernooi, is er een stream op RTL7darts.nl te zien. Daar kunnen alle wedstrijden gratis worden gevolgd. Iedere avond wordt er om 18.00 uur op RTL7 een samenvatting van het middagprogramma vertoond. Vrijdagavond wordt het programma om 20.20 uur onderbroken voor Voetbal International en om 23.00 uur voor Spartacus. Voor het overige kunnen de wedstrijden live op televisie worden bekeken.

 

Lees ook:PDC De kwalificatieserie voor de UK Open 2014 gaat van start
Lees ook:PDC Ook amateurs kunnen zich kwalificeren voor de UK Open
Lees ook:PDC Ook voor de amateurs is het kwalificatietraject voor het UK Open 2014 begonnen
Lees ook:PDC De drie laatste kwalificatieplekken voor de UK Open kunnen worden verdiend
Lees ook:PDC De Premier League Darts gaat internationaal

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>