PDC Over vier weken is het alweer tijd voor het World Matchplay

Tussen 19 en 27 juli aanstaande wordt in de Winter Gardens van Blackpool het World Matchplay kampioenschap 2014 afgewerkt. De kampioen van 2013 (Phil Taylor, zie foto) zal er zijn titel verdedigen.

(foto: Lawrence Lustig)

In totaal doen er 32 spelers aan het toernooi mee. De nummers 1 tot en met 16 van de voorlopige wereldranglijst (PDC Order of Merit) zijn geplaatst voor het hoofdtoernooi.

Huidige  Top 16 PDC Order of Merit
1 Michael van Gerwen
2 Phil Taylor
3 Adrian Lewis
4 Simon Whitlock
5 Peter Wright
6 James Wade
7 Andy Hamilton
8 Robert Thornton
9 Dave Chisnall
10 Wes Newton
11 Gary Anderson
12 Brendan Dolan
13 Raymond van Barneveld
14 Mervyn King
15 Justin Pipe
16 Ian White

Zij nemen het daarin op tegen de nummers 1 tot en met 16 van de ProTour Order of Merit.  de ranglijst uit de ProTour wordt opgemaakt aan de hand van de wedstrijdresultaten over de laatste 12 maanden.

De huidige ProTour ranglijst bevat in ieder geval de namen van twee vrijwel zekere debutanten: Stephen Bunting en Andrew Gilding. Voor het eerst in 15 (!) jaar is Colin Lloyd – winnaar van het toernooi in 2005 – niet van de partij. Hij heeft onvoldoende wedstrijdresultaat geboekt voor een adequate klassering op de ProTour Order of Merit. Ook miste hij zijn kans in de laatste kwalificatietoernooien (voor Oostenrijk en Gibraltar) door vroegtijdige uitschakeling.

De loting voor de eerste ronde van het World Matchplay wordt verwacht in de week nadat het Gibraltar Open is gespeeld, dus in de eerste week van volgende maand (juli).

Lees ook:PDC Nu op weg naar de World Series of Darts
Lees ook:PDC Belangrijke wijzigingen in de Wereldranglijst van de PDC
Lees ook:PDC Darts Het PDC-circus komt naar Nederland!
Lees ook:PDC Mighty Mike op jacht naar zijn volgende titel
Lees ook:PDC Terug naar Europa

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>