PDC Anderson schakelt Lewis uit in kwartfinale World Matchplay 2014

(foto: Sky Sports)

In de derde kwartfinale kwam de beste speler uit de eerste twee ronden aan de start: Adrian Lewis, a.k.a. Jackpot. Eén van de twee Britten die nog in het toernooi actief zijn. Vanavond fungeerde Gary Anderson als zijn opponent.

Net als in zijn eerdere partijen tegen Caven en Bunting schoot de Vliegende Schot ook nu weer uit de startblokken. Voordat Lewis goed en wel doorhad wat er aan de hand was, leidde Anderson al met 3-0.  Via 7-3 en 12-6 breidde hij (Anderson) zijn voorsprong alleen maar verder uit. De enkele kans die Lewis nog kreeg om in het spoor te blijven, wist hij niet te verzilveren.
Door de wisselvalligheid van zijn spel lukte het Lewis niet meer om terug te komen. Bij 16-8 kwam er een even snel als onverwachte einde aan de partij. In de halvefinale wacht Anderson een confrontatie met Phil Taylor of Wes Newton – zij spelen in de vierde en laatste kwartfinale tegen elkaar.

De cijfers:

  • Gemiddelde: 100.63 (GA) – 95.00 (AL)
  • Checkouts: 55% (GA) – 40% (AL)
  • Hoogste finish: 110 (GA) – 107 (AL)

 

Lees ook:PDC Gary Anderson slordig naar de halve finale van het wereldkampioenschap
Lees ook:PDC Thornton en Lewis delen de punten. Daar hebben ze allebei niets aan
Lees ook:PDC Kyle Anderson verslaat ook Simon Whitlock op de Sydney Darts Masters
Lees ook:PDC WK Darts Painter en Whitlock eenvoudig door naar de 3e ronde
Lees ook:PDC De eerste wedstrijd van de derde avond Premier League: Gary Anderson-Robert Thornton

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>