PDC Phil Taylor opnieuw winnaar World Matchplay

Dan heet je Michael van Gerwen en knal je vanaf de eerste ronde keihard door naar de finale. Maar daar staat ene Phil Taylor in supervorm aan de oche te wachten. En dan kan je nog zo goed zijn, en prima tegenspel bieden,  dan is er gewoon geen houden aan. Aan het einde van een gedenkwaardige match won The Power het toernooi voor de 15e maal. Michael van Gerwen ging met 18-9 ten onder.

Op het spel van Phil Taylor stond vanavond geen maat – een gemiddelde van 107.19 in combinatie met een checkoutpercentage van maar liefst 55%. Vrijwel iedere kans op een dubbel was raak, ieder foutje van Van Gerwen werd genadeloos afgestraft. Op een gegeven moment stond Taylor  liefst 11-2 voor.  Gelukkig wist onze landgenoot zich nog enigszins te herstellen. Het einde kwam bij 18-9 voor de dartslegende uit Stoke-on-Trent. Voor Mighty Mike resteerde een tweede plek.

De titel van vanavond was voor Taylor de zevende op rij en de 15e in totaal. Michael van Gerwen deed het prima, maar het was deze keer gewoon niet voldoende.

De cijfers:

  • Gemiddelde: 107.19 (PT) – 101.49 (MvG)
  • Checkouts: 55% (PT) – 47% (MvG)
  • Hoogste finish: 124 (PT) – 127 (MvG)

 

Lees ook:PDC Van Barneveld wint ook derde poulewedstrijd in Wolverhampton
Lees ook:PDC World Grand Prix 2014 – dinsdag 7 oktober 2014
Lees ook:PDC James Wade wint UNIBET Masters 2014 na een sensationele finale
Lees ook:PDC De twee laatste kwartfinales van het World Matchplay worden vanavond gespeeld
Lees ook:PDC James Wade claimt eerste finaleplaats World Grand Prix 2014

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>