PDC Mervyn King wordt de zevende winnaar in evenzovele toernooien op de Europese Tour

Mervyn King heeft in Sindelfingen het zevende toernooi van de Europese Tour van de Professional Darts Corporation op zijn naam geschreven. In de finale van de European Darts Grand Prix klopte hij Michael Smith met 6-4.

Aan deze finale ging een laatste wedstrijddag vooraf die bol stond van spektakel en spannende wedstrijden. De klappers van de dag kwamen op naam van Adrian Lewis die Steve Beaton een lesje gaf (6-0 en een gemiddelde 115.62) en Michael Smith die zijn leermeester Gary Anderson verrassend uit het toernooi stootte (6-2 en 102.16).

De hele dag al in supervorm verkerende Smith begon ook in de finale uiterst voorspoedig, maar het zat tegen met de dubbels. Op de momenten dat het moest wilde dat niet lukken. Omdat King zoals gebruikelijk wel zeer trefzeker was, leidde hij in een ommezien met 0-3. Smith wist daarna nog via 2-4 tot 4-4 terug te komen. Een knappe inhaalrace van Bully. Maar daarna was het snel afgelopen.
Met 4-6 was de zege – een een cheque van 20,000 GBP voor Mervyn King.

De cijfers:

  • Gemiddelde: 91.05 (MK) – 86.79 (MS)
  • Checkouts: 29% (MK) – 31% (MS)
  • Hoogste finish: 121 (MK) – 114 (MS)

Lees ook:PDC King en Taylor naar tweede halve finale Grand Slam of Darts 2014
Lees ook:PDC Het scheelde weinig… Van Gerwen strandt in halve finale UNIBET Masters
Lees ook:PDC James Wade claimt eerste finaleplaats World Grand Prix 2014
Lees ook:PDC Adrian Lewis haalt de finale van de UK open 2014
Lees ook:PDC Mervyn King als eerste door naar halve finale UK Open 2014

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>