PDC Michael van Gerwen soepel naar laatste 16 European Darts Trophy 2014

Wereldkampioen Michael van Gerwen heeft vanavond soepel de laatste 16 bereikt in het toernooi om de European Darts Trophy 2014 in Leipzig (Duitsland). Hij versloeg Ross Smith met 6-3. In de laatste wedstrijd van de avond redde 5-voudig wereldkampioen en Premier League winnaar Raymond van Barneveld het niet tegen Ian White. In een spannende wedstrijd kwam Barney aanvankelijk met 0-2 voor, maar moest de wedstrijd uiteindelijk met 6-4 aan een ontketende Ian White laten. Met dit resultaat heeft Van Barneveld zijn plek in de top-16 van de PDC Order of Merit verloren.

De uitslagen van vanavond op een rijtje:

 • Steve Beaton 3-6 Gerwyn Price
 • Kim Huybrechts 6-5 Andrew Gilding
 • Dave Chisnall 4-6 Roxy-James Rodriguez
 • Peter Wright 6-1 Michael Hurtz
 • Simon Whitlock 6-5 Steve West
 • Michael van Gerwen 6-3 Ross Smith
 • Brendan Dolan 6-4 Andy Smith
 • Ian White 6-4 Raymond van Barneveld

In de achtste finale die morgen als eerste wordt afgewerkt, komen nog drie landgenoten aan de start: Michael van Gerwen, Vincent van der Voort en Jelle Klaasen. De kalender voor de achtste finale is als volgt:

 • Roxy-James Rodriguez v Michael Smith
 • Kim Huybrechts v Justin Pipe
 • Gerwyn Price v Vincent van der Voort
 • Brendan Dolan v Andy Hamilton
 • Peter Wright v Terry Jenkins
 • Ian White v Dean Winstanley
 • Simon Whitlock v Jelle Klaasen
 • Michael van Gerwen v Wes Newton

De loting is hen zeker niet ongunstig gezind geweest. Vooral Vincent van der Voort speelt dit toernooi weer ijzersterk.  Alle kans dus dat we de landgenoten verderop in het toernooi nog gaan terugzien. Wilt u op de hoogte blijven van de prestaties van uw favorieten, log dan in op http://live.dartsdata.com. Ook zal ik u graag via dit blog van de wedstrijdresultaten op de hoogte houden.

 

Lees ook:PDC Klaasen schakelt King uit in tweede ronde European Darts Trophy
Lees ook:PDC Finale van de Euopese Tour 2014 dit weekend
Lees ook:PDC De kwartfinalisten voor de European Darts Trophy zijn bekend
Lees ook:PDC Tweede ronde German Darts Masters 2014 in volle gang
Lees ook:PDC Op weg naar de kwartfinales van de German Darts Masters 2014

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>