PDC Niet voor het eerst overweegt Phil Taylor te stoppen

In het weekend van 1 en 2 november wordt in Edinburgh gestart met de UNIBET Masters, een invitatietoernooi waar uitlsuitend de 16 beste professionele darters van de wereld aan meedoen. Zoals zo vaak, is Phil Taylor ook hier de titelverdediger.

(foto: Mark Kolbe/Getty Images)

The Power is er helemaal klaar voor om de strijd met zijn collega’s aan te gaan. Maar tegelijkertijd vraagt hij zich hardop af of het onder de hand niet eens tijd wordt om de actieve wedstrijdsport vaarwel te zeggen.  De verhalen lopen uiteen van helemaal stoppen tot alleen nog meedoen aan de Premier League, maar niet meer aan de andere rankingtoernooien. Ook komen er verschillende tijdstermijnen voorbij.

Hij heeft zich slechts uitgesproken over het feit dat zijn afscheid ‘langzaam maar zeker’ dichterbij komt. En dat hij niet ‘altijd’ kan doorgaan. De eerste optie in termen van tijd is een periode van twee tot drie jaar. Daarna zou hij mogelijk alleen nog op invitatietoernooien uitkomen, zoals bijvoorbeeld de Premier League. Ook sluit hij een vervolg als analist niet uit.

Laten we vooral rustig afwachten. Komend weekend is the Power gewoon in Duitsland bij het Europees Kampioenschap te bewonderen. Alle grote toernooien daarna is hij ook gewoon present. En dat is maar goed ook, want Phil Taylor is één van de factoren die van darts een leuk kijkspel maken.

Lees ook:PDC Komt het nog goed met Phil Taylor?
Lees ook:PDC Phil Taylor wil vanavond in de Premier League zijn critici het zwijgen opleggen
Lees ook:PDC Na drie nederlagen eindelijk de eerste overwinning voor Phil Taylor in de Premier League
Lees ook:PDC Straks begint het derde kwalificatietoernooi voor de UK Open 2014
Lees ook:PDC Phil Taylor roept mij iets te nadrukkelijk ‘helemaal klaar’ te zijn voor de Premier League

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>