PDC Zaterdag 3 januari: een zwarte dag voor het Nederlandse darts

Het eerste weekend van het nieuwe jaar is niet succesvol gebleken voor het Nederlandse darts. ‘We’ waren prima vertegenwoordigd in de halve finale van het PDC-wereldkampioenschap, maar zowel Michael van Gerwen – de titelverdediger – als Raymond van Barneveld zagen geen kans hun wedstrijden tegen respectievelijk Gary Anderson als Phil Taylor te winnen. Vooral voor Michael was dat jammer. Hij heeft kansen genoeg gehad, maar zag geen kans ze te verzilveren.

Raymond deed het tot aan de 4e set prima, daarna schakelde Taylor over naar een hogere  versnelling en sloeg bij Barney de vermoeidheid toe. Maar vierde worden bij het WK is een goede prestatie. Het brengt hem vrijwel zeker terug in de top-10 van de PDC Order of Merit.

Incident
Het einde van de partij werd nog ontsierd door een (vermeend) incident. Fotograaf Hans van Tilburg van De Telegraaf probeerde Michael van Gerwen bij zijn voortijdige aftocht uit het toernooi te fotograferen. De emotionele kampioen, die juist tot het besef was gekomen dat hij zijn wereldtitel kwijt was, reageerde daar nogal heftig op. Maar het probleem werd buitenproportioneel opgeblazen.
De ‘gewraakte’ foto vind je hier.

(foto: Hans van Tilburg)

Ook een tegenvaller op Lakeside
En of dit allemaal nog niet genoeg was, noteerden we ook nog een forse tegenvaller op Lakeside, waar gisteren het wereldkampioenschap van de BDO is begonnen. Daar ging de belangrijkste troef van Nederland – Jan Dekker – er in de eerste ronde uit tegen Martin Adams.

Finale PDC live te volgen bij RTL7
Tegen alle verwachtingen in vanavond dus geen Nederlanders op het podium van Ally Pally, maar wel een mooie finale.  Gary Anderson, die de kroon kan plaatsen op een voortreffelijk seizoen of Phil Taylor die voor een onwaarschijnlijk geachte 17e wereldtitel gaat. Ik doe geen voorspelling, reken op een mooie partij en verwacht ten minste één 9-darter. De uitzending begint om 20.30 uur.

 

Lees ook:PDC De eerste wedstrijd van de derde avond Premier League: Gary Anderson-Robert Thornton
Lees ook:Darts For the love of Lakeside
Lees ook:PDC Kyle Anderson verslaat ook Simon Whitlock op de Sydney Darts Masters
Lees ook:PDC Voor het eerst een Nederlandse finale in de Premier League Darts?
Lees ook:PDC De finale van het WK – een voorbeschouwing aan de hand van statistieken

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>