PDC Barney keihard onderuit tegen Lewis in Premier League

Raymond van Barneveld is het nieuwe seizoen van de Premier League niet goed begonnen. Tegen een buitenaards goed spelende Adrian Lewis werd het een keiharde nederlaag. Het werd 1-7 voor de man uit Stoke.

Nu had Adrian Lewis natuurlijk nog een rekening met onze landgenoot te vereffenen uit het laatste WK. Maar dat het zo zou aflopen had – zeker na het prima spel van Barney van de laatste weken – echt niemand verwacht. Maar goed, dat is napraten.
Anders dan gebruikelijk kwam Raymond van Barneveld slecht uit de startblokken. Bij Jackpot was sprake van het andere uiterste: daar vloog werkelijk iedere pijl goed in het bord. Het was ook wel een beetje af te lezen uit de statistieken van de partij.

  • Gemiddelde: Lewis (113.80) – Van Barneveld (85.66)
  • Checkouts: Lewis (54%) – Van Barneveld (20%)
  • Hoogste finish: Lewis (138) – Van Barneveld (32)

Om een lang verhaal kort te maken: tegen Lewis in topvorm is het sowieso voor iedereen lastig gooien, maar wanneer je zelf spreekwoordelijk geen deuk in een pakje boter gooit, wordt het niks.  Dat werd vanavond pijnlijk duidelijk. Het zat er voor Raymond deze keer gewoon niet in. De lokale krant uit Stoke wist de essentie van de partij treffend te verwoorden.

Nu vergeten en de focus op volgende week in Bournemouth: daar wacht Dave Chisnall als volgende tegenstander.

Lees ook:PDC Twee ‘krakers’ tijdens de achtste speelavond van de Premier League
Lees ook:Wat ‘schrijfkramp’ is voor schrijvers is ‘darteritis’ voor darters
Lees ook:PDC Een lesje darts op topniveau voor Mensur Suljovic
Lees ook:PDC De 10e avond van de Premier League Darts 2014 in Sheffield
Lees ook:PDC Premier League 2014 Avond 1: Adrian Lewis – Simon Whitlock

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>