PDC Het eerste gelijkspel in de Premier League 2015

Zoals te doen gebruikelijk, had de dartsliefhebber over het niveau van de partijen in de Premier League niets te klagen. Maar qua kijkspel vond ik de laatste wedstrijd van de avond – tussen James Wade en Stephen Bunting – het leukste. Met 6-6 kreeg de wedstrijd voor mijn gevoel ook wel een terechte uitslag.

Dat Stephen Bunting vanavond voor het eerst op een podium stond voor 11.000 (!) uitzinnige toeschouwers stond, was aan zijn spel niet te zien. Hij speelde alsof hij nooit anders deed. Hij greep direct de eerste leg en deed dat (bijna) met een checkout van 170. Ondanks het late moment van de avond ging het massaal toegestroomde publiek er thuis – én voor de televisie – maar eens even goed voor zitten.
In het vervolg van de partij bouwde tegenstander James Wade gestaag aan een voorsprong. Na vier legs leidde The Machine de dans soeverein. Hij leidde met 1-3.  Maar Bunting sloop terug. Bj 4-4 had hij de achterstand weer helemaal goed gemaakt.

In leg #10 begonnen beide spelers met ’180′, maar Wade pakte de winst in de leg. Daarmee had hij het gelijke spel veilig gesteld.  In de laatste leg gooide Bunting er een finish van ’68′ in. Daarmee was de partij definitief in een gelijkspel geëindigd.  Het publiek in het stadion vond het terecht, ik eigenlijk ook.

Lees ook:PDC King en Taylor naar tweede halve finale Grand Slam of Darts 2014
Lees ook:PDC James Wade wint UNIBET Masters 2014 na een sensationele finale
Lees ook:PDC Werd het toch nog bijna spannend aan het einde van de derde dag
Lees ook:BDO darts James Wilson ten koste van Scott Mitchell naar de kwartfinale op Lakeside
Lees ook:PDC Een goed begin leidt nog niet tot een overwinning voor Barney

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>