PDC De Nederlandse troeven in de Premier League of Darts

De Nederlandse troeven Michael van Gerwen en Raymond van Barneveld beginnen donderdag 13 maart de zesde speelronde in Nottingham als tweede en derde in de rangschikking van de Premier League of Darts 2014.

Regerend kampioen Michael van Gerwen neemt dan op tegen Wes Newton. Raymond van Barneveld ontmoet Robert Thornton. Beide Nederlandse toppers maken een wisselvallige periode door. Van Barneveld wisselt sublieme partijen (tegen Anderson en Van Gerwen) af met zwakke prestaties (tegen Newton en Chisnall). Bij Michael van Gerwen is er sprake van wisselvallige momenten binnen één en dezelfde wedstrijd.
We zagen dat afgelopen weekend tijdens de UK open. Vooral in de halve finale was het opvallend. Drie briljante legs werden afgewisseld met enkele legs waarin hij geen enkele triple raakt. Het gevolg van dit alles zijn – zeker voor Mighty Mike in vorm – zeer zwakke finishpercentages.

Als we voor het bepalen van het beoogde kwaliteitsniveau van beide Nederlanders een referentiekader moeten bepalen, stel ik voor te kiezen voor de partij van Michael van Gerwen tegen Phil Taylor en die van Raymond van Barneveld tegen Gary Anderson.  Dan komen er vast en zeker geen problemen en blijven onze landgenoten keurig meedraaien in de top van het klassement.

Lees ook:PDC ‘Verliezen van Terry Jenkins? Dat overkomt mij geen derde keer!’
Lees ook:PDC Van Gerwen wint met 7-1 van Newton #PL6
Lees ook:PDC Ladbrokes over de tweede avond van de Premier League
Lees ook:PDC Voorbeschouwing ‘Judgement Night’ in de Premier League Darts 2014
Lees ook:PDC De vier kandidaten voor de zege in de Premier League nader bekeken

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>