PDC Voorbeschouwing ‘Judgement Night’ in de Premier League Darts 2014

Vanavond is het dan eindelijk zover. De Motorpoint Arena van Cardiff vormt vanavond het decor voor Judgement Night 2014.  Na de wedstrijden van vanavond is duidelijk wie er – samen met Simon Whitlock – voortijdig afscheid neemt van het toernooi.

Twee (normaal) goede vrienden – Dave Chisnall en Wes Newton – maken de meeste kans. Het leg-gemiddelde van de derde kandidaat-degradant (Robert Thornton) is zoveel beter, dat hij zich normaliter moet kunnen redden.

Dave Chisnall v Wes Newton
Jammer voor Wes, maar ik verwacht dat hij – net als in 2013 – het toernooi voortijdig zal moeten verlaten. Daarvoor is, als je de statistieken van de eerdere wedstrijden van dit seizoen bekijkt, het krachtsverschil gewoonweg te groot. Het enige echte probleem voor Chisnall is de stress.
Is hij – net als vorige week – bestand tegen de spanning, dan moet het goed voor hem aflopen en zal hij winnen.

Phil Taylor v Robert Thornton
Hoewel het elke week beter gaat, is het spel van Phil Taylor zeker nog niet optimaal. Niets ten nadele van Raymond van Barneveld, maar één van de redenen voor zijn goede resultaat van vorige week tegen Taylor was ook zeker gelegen in het – op bepaalde momenten in de wedstrijd – ronduit zwakke finishen van The Power.
Het zal niet de eerste keer zijn, dat Thornton Taylor klop geeft. Voor mijn gevoel is het resultaat van deze wedstrijd voornamelijk afhankelijk van de manier waarop Thornton aan de wedstrijd begint (en dan vooral zijn manier van finishen). Gaat dat goed, dan krijgt Phil het niet gemakkelijk. Ik verwacht echter wel een overwinning voor hem.

Adrian Lewis v Raymond van Barneveld
Voor mij wordt dit de kraker van Cardiff. Twee oud-wereldkampioenen die allebei  coûte que coûte  de play-offs willen halen en die allebei wisselvallige momenten in hun wedstrijden kennen. Briljante legs worden afgewisseld met legs waarin het überhaupt niet of nauwelijks lukt om de triples te vinden.
Dat maakt het misschien niet altijd even hoogstaand, maar hoe dan ook wel spannend. Alleen al daarom een partij om naar uit te kijken.

Ik verwacht een bloedstollend spannende partij die eindigt in een gelijkspel. Met een heel klein beetje geluk – dat moet er soms ook zijn – hoop ik op een kleine zege voor onze landgenoot.

Michael van Gerwen v Simon Whitlock
Anders dan tijdens eerdere edities van het toernooi, zien we de sympathieke Australiër na vanavond niet meer terug in het toernooi. En misschien is dat ook gewoon goed. Hij is ziek aan het toernooi begonnen en heeft nauwelijks de kans gehad om goed te herstellen. Vanavond kan hij vrijuit spelen tegen Mighty Mike.
Van Gerwen – die zijn koppositie wil veilig stellen – doet niet aan cadeautjes. Hij gaat ongetwijfeld voor de overwinning en ik verwacht dat hem dat met een behoorlijk verschil zal lukken.

Gary Anderson v Peter Wright
Op zich een interessante wedstrijd. Anderson speelt dit seizoen veel beter dan de laatste jaren en Wright maakt nog steeds betrekkelijk weinig fouten aan de oche. Het is op zich interessant met welke type darts Wright aan de wedstrijd begint.  Als ik de voorspellingen van de bookmakers met elkaar vergelijk, rekent iedereen op een gelijkspel. (Is mooi voor MvG!). Ik heb echter het idee dat Anderson vanavond wel eens kan gaan winnen. (is natuurlijk nóg beter voor Michael).
Waar ik dit op baseer? Anderson speelt de laatste weken erg constant, bij Wright is dat minder. Bovendien heeft de poppenkast van vorige week hem weinig goed gedaan.

(foto: Lawrence Lustig/PDC)

 

Lees ook:PDC Ladbrokes over de tweede avond van de Premier League
Lees ook:Het zijn drukke dagen voor de top van de PDC
Lees ook:PDC Voorbeschouwing Premier League #10 in Sheffield
Lees ook:PDC Morgen de tweede ronde van de Premier League 2015
Lees ook:PDC Premier League avond #2: Michael van Gerwen – Robert Thornton

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “PDC Voorbeschouwing ‘Judgement Night’ in de Premier League Darts 2014

  1. 9darter

    Poppenkast heeft denk ik geen invloed gehad op Wright in tegendeel maar we zullen het zien

      /  
  2. Herman Hiemstra Auteur

    Ik heb het idee dat hij – na vorige week – niet meer zo enorm populair is, maar misschien zie ik het verkeerd. Vanavond gaan we het zien. :-)

      /  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>