PDC Gary Anderson op weg naar de play-offs van de Premier Leagus Darts 2014

In de voorlaatste ronde van de Premier League Darts 2014 heeft de Schot Gary Anderson een belangrijke stap gezet in de richting van de play-offs.

Terwijl zijn twee grootste concurrenten de punten deelden, won ‘de Vliegende Schot’ met 7-4 van Dave Chisnall. Aan het einde van de avond eindigde de confrontatie tussen de beide Nederlandse deelnemers (Van Gerwen en Van Barneveld, allebei al zeker van de play-offs) in een 7-4 zege voor Mighty Mike. En dit ondanks een forse enkelblessure, waarvan hij nog niet volledig is hersteld.

Anderson ijzersterk
Sinds zijn voortijdig vertrek uit de Premier League van vorig seizoen, heeft Anderson zich op een meer dan voorbeeldige manier hersteld.  Niet alleen op het circuit, waar hij dit jaar al een groot aantal overwinningen heeft geboekt, maar óók in de Premier League.

In de wedstrijd tegen Dave Chisnall speelde Anderson op zijn gebruikelijke niveau; voor Chisnall gold – getuige het grote aantal dubbels dat hij wist te missen – hetzelfde. Bij zo’n bedenkelijk laag checkoutpercentage verdien je het eigenlijk ook niet om te winnen.

Gemiddelden:

  • Chisnall: 94.48
  • Anderson: 97.90

Checkouts:

  • Chisnall: 19%
  • Anderson: 30%

Lees ook:PDC Raymond van Barneveld doet prima zaken in Sheffield
Lees ook:PDC Vierde nederlaag in vijf partijen voor Peter Wright
Lees ook:PDC Lukt het Peter Wright om ook de achtste speeldag ongeslagen te blijven?
Lees ook:PDC Premier League #6: Phil Taylor v Dave Chisnall
Lees ook:PDC Dertiende speeldag Premier League Darts 2014

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>