PDC Het wordt een in alle opzichten spannend Wereldkampioenschap Darts

Aanstaande donderdag start het PDC wereldkampioenschap darts. Plaats van handeling is het vertrouwde Alexandra Palace in Londen. Michael van Gerwen verdedigt er zijn wereldtitel tegen een groot aantal concurrenten. Zijn belangrijkste tegenstrever is – traditiegetrouw – natuurlijk Phil Taylor. Maar daarnaast verwacht ik veel van Gary Anderson en zullen ook Raymond van Barneveld en Michael Smith wellicht weer voor verrassingen kunnen zorgen.

Veel media-aandacht
Het komende WK mag zich in ieder geval verheugen in massale aandacht van de media. In eerste instantie natuurlijk Sky Sports, dat haar kanaal Sky Sports 3 tijdelijk heeft gebombardeerd tot themakanaal: Sky Sports Darts. Behalve rechtstreekse verslagen van alle wedstrijden, zijn er klassieke ontmoetingen uit het verleden te zien en ook een heuse documentaire over het leven van wereldkampioen Michael van Gerwen, thuis in Vlijmen.

Naast Sky Sports is in Nederland natuurlijk onze nationale dartszender van de partij. In Duitsland worden de wedstrijden uitgezonden door Sport 1. Ten slotte is er de afspraak met Fox Sports. Dit conglomeraat van Rupert Murdoch brengt  in samenwerking  met lokale partners – de wedstrijden van de PDC-matadoren op de buis in de volgende landen: Amerika, Nieuw Zeeland, Tsjechië, Slowakije, Hongarije, Bulgarije, alle Skandinavische landen en de Baltische staten. Ten slotte biedt de Professional Darts Corporation via haar abonneekanaal nog exclusieve backstage beelden van het toernooi. U hoeft – om een lang verhaal kort te maken – niets van dit in alle opzichten bijzondere toernooi te missen.

Lees ook:BDO Vanaf vandaag heeft de BDO een adelijke dartsprofessional
Lees ook:BDO Veel toppers doen het komende weekend mee aan Winmau Six Nations
Lees ook:PDC Ook amateurs kunnen zich kwalificeren voor de UK Open
Lees ook:PDC Dubai Duty Free Darts Masters
Lees ook:PDC Ook voor de amateurs is het kwalificatietraject voor het UK Open 2014 begonnen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>