Darts John Lowe vierde alweer het 30-jarig jubileum van zijn eerste ‘live’ 9-darter op televisie

We schrijven 13 oktober 1984 – het MFI World Matchplay in Slough. Op het podium John Lowe en Keith Deller. De televisie is er bij en zendt de partij rechtstreeks uit. Lowe begint met tweemaal ’180′ om de leg vervolgens te finishen met ’141′ – triple 17, triple 18 en dubbel 18. Een ‘perfecte leg van 9 darts. Het leverde hem een premie van 102,000 GBP op. Voor die tijd een enorm bedrag.

Lowe omschreef de 9-darter als ‘een moment dat mijn leven veranderde’. Dertig jaar later voelt hij zich nog steeds bevoorrecht – deze 9-darter heeft de geschiedenisboeken gehaald.

Bijna 30 jaar na dit wapenfeit van John Lowe, schreven James Wade en Robert Thorton ook geschiedenis. Tijdens de World Grand Prix van dit jaar gooiden beide topspelers een 9-darter in één en dezelfde wedstrijd. Nog nooit vertoond! Het bijzondere wedstrijdformat van de World Grand Prix maakt de prestatie nog eens extra bijzonder.

Vandaag de dag beginnen ’9-darters’ op televisie bijna gewoon te worden. Tijdens het World Matchplay dat juli 2014 werd gehouden, produceerde Phil Taylor de 10e live 9-darter uit zijn loopbaan.

Lees ook:Misschien wel de grootste darter ooit
Lees ook:PDC Keith Deller meerdere wereldrecords in het darts
Lees ook:Darts De oudjes deden het ook niet slecht
Lees ook:BDO darts Het wordt echt weer tijd voor een ‘live’ 9-darter op Lakeside
Lees ook:PDC Nederlanders aan de start in de tweede ronde van de World Grand Prix

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>