PDC WK Darts speeldag 9

Kim Huybrechts

Kim Huybrechts

The day after the night before. Na de sensationele uitschakeling van Phil Taylor, maakt Alexandra Palace zich vanavond op voor een drietal nieuwe wedstrijden in de tweede ronde.  Vandaag wedstrijden zonder Nederlandse inbreng; maar wel met onze Belgische vriend Kim Huybrechts.
Hij verzorgt samen met Ian White het slotnummer van de avond.

Om 20.00 uur openen Andy Hamilton en Richie Burnett het bal. Voor Andy Hamilton komt het er nu op aan om de eer van Stoke-on-Trent hoog te houden. The Hammer is vanavond favoriet. Dat heeft niet alleen alles te maken met zijn constante prestaties, maar ook met de sterk wisselende scores van zijn tegenstander Richie Burnett, voor insiders ook wel bekend als ‘The Prince of Wales’.  De laatste topprestatie van Burnett dateert van het seizoen 2011, toen hij op de World Grand Prix de halve finale bereikte.

De tussenpartij op het programma gaat tussen de Schot Robert Thornton en Aussie Beau Anderson.

Robert Thornton

Robert Thornton (foto: Lawrence Lustig/PDC)

Thornton had het de eerste ronde van het WK onverwacht moeilijk tegen de Duitser Max Hopp. Anderson schakelde in een zinderend gevecht Colin Lloyd uit.  Afgezien van het geploeter tegen Hopp maakt Thornton een prima seizoen door. Zo goed zelfs, dat hij – net als bij de vorige editie – ook nu weer alle kans heeft op een wildcard voor de Premier League. Wil Anderson ook maar iets van een kans voor zichzelf creëren, dan zal hij véél constanter moeten presteren dan eerder deze week tegen Colin Lloyd. Voor mij fungeert Robert Thornton als favoriet.

 

Ook vanavond is onze nationale dartszender rechtstreeks bij de gebeurtenissen in Ally Pally. De uitzending begint om 20.00 uur.

 

Alexandra Palace Londen, thuisbasis van de PDC/

(foto: Lawrence Lustig/PDC)

Lees ook:PDC Kwalificatie PDC European Tour – de tweede ronde in Wigan
Lees ook:PDC Nederlanders voortijdig uitgeschakeld in kwalificatie#13 PDC Players Championship
Lees ook:PDC Phil Taylor gaat op jacht naar zijn 15e World Matchplay titel
Lees ook:PDC European Tour Kwalificatie Duitse Open bekend
Lees ook:PDC Het 15e en 16e kwalificatietoernooi voor de PDC Players Championship Finals zijn 4 en 5 oktober

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>