PDC Phil Taylor toch weer favoriet bij het komende wereldkampioenschap

De zomer is bijna voorbij. Het wordt weer tijd voor dikkere kleding. En voor je er goed en wel erg in hebt, kan de winterjas weer aan, nadert Kerst met rasse schreden en zitten we collectief aan de warme chocolade. Maar voor veel dartsfans betekent die tijd van het jaar heel wat anders. Het wereldkampioenschap darts van de PDC. Voor alle dartsfans hét hoogtepunt van het seizoen.

Dit jaar verdedigt Mighty Michael van Gerwen zijn titel. Maar toch is er één man toch weer favoriet bij de bookmakers. Ik heb het natuurlijk over Phil Taylor, de 16-voudig wereldkampioen uit Stoke-on-Trent.

Nadat hij vorig jaar zijn titel verspeelde aan Michael van Gerwen is er maandenlang druk gespeculeerd over het einde van de carriere van The Power. Maar niets  is minder waar. Weliswaar ging het nog niet allemaal van het spreekwoordelijke leien dakje. Maar met overwinningen in Perth en Sydney en natuurlijk de glorieuze one-man-show tijdens het World Matchplay heeft hij duidelijk aangegeven weer helemaal terug te zijn.

In de Engelse media wordt een fraai vergelijk gemaakt: wat Michael Jordan is voor basketbal en Muhammad Ali voor boksen, dat is Phil Taylor voor het professionele darts.

Maar laat hij toch vooral niet denken dat de titel al voor hem klaarligt in Alexandra Palace. Want dan kan hij nog wel eens van een heel koude kermis thuiskomen.

 

Lees ook:PDC Michael van Gerwen favoriet bij de bookmakers
Lees ook:PDC Het is tijd voor de kwartfinales bij de World Grand Prix
Lees ook:PDC Ook Phil Taylor lijkt toch weer op weg naar de play-offs van de Premier League Darts
Lees ook:PDC Maak niet de fout om Phil Taylor nu al af te schrijven
Lees ook:Darts John Lowe vierde alweer het 30-jarig jubileum van zijn eerste ‘live’ 9-darter op televisie

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “PDC Phil Taylor toch weer favoriet bij het komende wereldkampioenschap

  1. Herman Hiemstra Auteur

    IK ga beslist kijken, Laurens. Als ik alle gebeurtenissen van de laatste maanden op een rijtje zet, denk ik dat we het spannendste WK sinds jaren tegemoet gaan.

      /  
  2. Paul

    Ik ben de enigste in de hele Wereld die met 3 pijlen TEGELIJK 180 kan gooien .

      /  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>