PDC Team Nederland winnaar van de PDC World Cup 2014

Met een ongeëvenaard vertoon van macht heeft Team Nederland vanavond de PDC World Cup 2014 voor zich opgeëist.  In de eerste single partij van de finale stonden de nummers 1 en 2 van de wereld (Michael van Gerwen en Phil Taylor) tegenover elkaar. Het werd een wedstrijd waar Phil Taylor niet met veel plezier aan zal terugdenken. Met een 4-0 nederlaag kon hij vertrekken. Opnieuw een klassieke whitewash door onze Mighty Mike uit Vlijmen. Vooral in de derde leg liet Van Gerwen overduidelijk zien wie momenteel de sterkste speler van de wereld is. Met worpen van achtereenvolgens 140,180 en 149 kwam de checkout bij dubbel-16. Een tien-darter.

In de tweede single partij stonden Raymond van Barneveld en Adrian Lewis tegenover elkaar. Ook dit werd een  whitewash volgens het boekje.
Opnieuw 4-0 voor Nederland.

De derde single ging tussen Michael van Gerwen en (opnieuw) Adrian Lewis.  Hoewel het er even alle schijn van had dat Lewis nu beter in zijn spel kwam dan in zijn partij tegen Raymond van Barneveld, was er ook nu geen houden aan.
Het werd 4-2 voor Michael van Gerwen die daarmee voor team Nederland de wereldtitel veilig stelde. Een prestatie van groot formaat!

Naast een gouden bokaal en een gouden medaille voor beide matadoren 20,000 GBP op de bankrekening. Niet slecht voor drie dagen pijltjes gooien.

 

Lees ook:PDC Phil Taylor ‘In 2015 herover ik de PDC World Cup Darts’
Lees ook:PDC Geen nieuwe zege Michael van Gerwen op Phil Taylor
Lees ook:PDC Nederland favoriet voor de PDC World Cup 2014
Lees ook:PDC Adrian Lewis verslaat Taylor op de 2e speeldag van de Premier League
Lees ook:PDC De ‘oude’ Phil Taylor is terug van weggeweest

1 Reacties // Reageer

One thought on “PDC Team Nederland winnaar van de PDC World Cup 2014

  1. Stefan

    Leuk artikel. Kijk ook eens op mijn blog over darten http://dvbullseye.nl

      /  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>