PDC Wisselend Nederlands succes in Wigan

Bij het vierde en vijfde kwalificatietoernooi voor de finale van het UK Open – later dit jaar – was er sprake van wisselend succes voor de Nederlandse deelnemers.

Het vierde toernooi eindigde opnieuw in winst voor Michael van Gerwen. Zijn derde zege in de reeks! In een volledig Nederlandse finale kroop hij spreekwoordelijk door het oog van de naald door Рna een 5-2 achterstand Рtoch nog van Jelle Klaasen te winnen. Klaasen, die eerder op de dag ook afrekende met dartslegende Phil Taylor, ging in een bizarre partij waarin hij maar liefst 10 (!) matchdarts miste,  uiteindelijk toch nog met 6-5 onderuit.

Zaterdag opnieuw prima spel van de Nederlandse profs. Deze keer niet van Michael van Gerwen die bij de laatste 16 een nederlaag leed. Hij verloor na 31 (!) opeenvolgende zeges met 6-3 van Terry Jenkins.

Daarmee was de weg vrij voor anderen om voor de zege te strijden. Michael Smith werd uiteindelijk de gelukkige. Tegen Adrian Lewis maakte hij het erg spanend: 6-5.

Zoals gezegd draaiden de overieg Nederlanders in het toernooi van vandaag meer dan redelijk.
Mike Zuydwijk, Raymond van Barneveld en Dirk van Duyvenbode gingen er in de achtste finale af. Jan Dekker en Jelle Klaasen kwamen dit keer tot de derde ronde.

Morgen – zondag 22 februari – de derde en laatste kans van dit weekend om kwalificatie voor de UK Open af te dwingen.

 

Lees ook:Darts Ross Montgomery en Gary Anderson de winnaars van dit weekend
Lees ook:PDC Vincent van der Voort de beste Nederlander bij het vierde kwalificatietoernooi voor het Players Championship
Lees ook:PDC Straks begint het derde kwalificatietoernooi voor de UK Open 2014
Lees ook:PDC Michael van Gerwen wint het 6e kwalificatietoernooi voor het UK Open
Lees ook:PDC Weinig geluk voor de Nederlandse darters in de kwalificatie voor het Players Championship

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>