PDC Duits Open de volgende prooi voor Michael van Gerwen

De twee beste darters van dit moment stonden eerder vanavond tegenover elkaar in de finale van het Duits Open in Hildesheim: de nummer 1 van de wereld (Michael van Gerwen) en de regerend wereldkampioen (Gary Anderson). Ook vanavond liet Michael van Gerwen er geen twijfel over bestaan wie de sterkste is. Hij vloerde en verpletterde Gary Anderson. Het werd maar liefst 6-2 voor onze landgenoot.  Met name de manier waarop: de laatste 4 legs gingen 3 maal in 12 en 1 maal in 10 darts zeggen genoeg. Terloops komt daar ook nog even het wedstrijdgemiddelde bij: 117.94!

Snel naar de eindstrijd
Als je het verloop van het toernooi bekijkt, is Mighty Mike geen moment echt in gevaar geweest. Hij ontdeed zich redelijk soepel van: Jelle Klaasen, Stephen Bunting, Joe Murnan en Mensur Suljovic - voor mij de verrassing van dit toernooi.

Met deze winst haalde Van Gerwen zijn 4e zege op de Europese Tour binnen. Een bijzondere prestatie; de enige andere darter die er ooit meer dan 1 won, is Phil Taylor.

Donderdag weer tegen Anderson
Het eerstvolgende toernooi dat Michael speelt, is de Premier League of Darts. Daarvan staat aanstaande donderdag in Liverpool de derde ronde op het programma. Zijn tegenstander daar is – opnieuw – Gary Anderson.
Ik hoop op net zo’n topwedstrijd als vanavond.

De cijfers:

  • Gemiddelden: Van Gerwen (117.94) – Anderson (103.78
  • Checkouts: Van Gerwen (55%) – Anderson (67%)
  • Hoogste finish: Van Gerwen (167) – Anderson (41)

Lees ook:Darts De onbekende wereldrecordhouder
Lees ook:PDC Keith Deller meerdere wereldrecords in het darts
Lees ook:PDC Simon Whitlock nog zonder punten na de 2e speeldag van de Premier League
Lees ook:PDC Vincent van der Voort de beste Nederlander bij het vierde kwalificatietoernooi voor het Players Championship
Lees ook:PDC ‘Michael van Gerwen zal nog veel titels winnen, maar schrijf Phil Taylor niet af…’

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>