BDO British Open 2014 prooi voor Scott Mitchell

Nieuwbakken BDO British Open kampioen Scott Mitchell is ervan overtuigd dat hij meer dan ooit kanshebber is voor de winst in het komende Lakeside WK van begin januari 2015. Op weg naar de finale werkte de BDO-topper uit Dorset maar liefst acht partijen af die hij allemaal met overmacht won. In de finale ging Martin Philips uit Wales met 6-1 ten onder. Saillant detail is het checkoutpercentage van Mitchell.  Van de 9 kansen die hij kreeg op een dubbel, wist hij er maar liefst 6 te verzilveren – 67% is absoluut top!

Het British Open werd gespeeld in Bridlington – een groter podium dan dat van Lakeside. De finale werd uitgezonden door Eurosport. Mitchell genoot van alle media-aandacht. Dat is vroeger ook wel eens anders geweest. ‘Ik had mijn zenuwen nu goed onder controle en had voor het eerst ook geen last van de tv-camera’s. Mooi als ik dit straks in Lakeside kan vasthouden’, aldus de kersverse kampioen.

Direct na afloop van de British Open vertrok Mitchell naar Roemenië om daar – samen met  Glen Durrant, Scott Waites and James Wilson – Engeland te vertegenwoordigen in de Europa Cup voor landenteams die woensdag 24 september begint.

 

 

Lees ook:BDO Ook de finale van Lakeside was bloedstollend spannend
Lees ook:BDO Scott Mitchell ‘Ik ben ‘s werelds beste darter, maar ik ga zeker niet naar de PDC’
Lees ook:NDB Scott Mitchell gaat in Assen op jacht naar een volgende titel
Lees ook:BDO darts Letland aan de start op Lakeside!
Lees ook:BDO darts James Wilson ten koste van Scott Mitchell naar de kwartfinale op Lakeside

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “BDO British Open 2014 prooi voor Scott Mitchell

 1. Mark

  De sfeer bij de BDO heeft wel wat echter het niveau is matig tot slecht in vergelijking tot bij de PDC

    /  
 2. Herman Hiemstra Auteur

  Klopt helemaal, Mark. Als onvervalste liefhebber van het spelletje kijk ik liever naar één goede wedstrijd van twee toppers van de PDC, dan naar tien toppartijen van de BDO.
  Vriendelijke groet, Herman

    /  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>