Helden uit het verleden: League of Legends

Tussen 30 mei en 15 augustus 2008 was het Engelse dartspubliek getuige van een uniek evenement.  Zeven speelavonden waarin dartshelden uit het verleden de strijd met elkaar aangaan. De vier hoogst geklasseerde spelers kwamen de achtste avond tegen elkaar uit in de finale.

Aan het toernooi werd meegedaan door sterren als Eric Bristow, Bobby George en Cliff Lazarenko. Het veld werd gecompleteerd met Bob Anderson, Keith Deller, Peter Evison, John Lowe en Dave Whitcombe.
Er was ook sprake van Nederlandse inbreng. Jacques Nieuwlaat fungeerde als één van de mastercallers tijdens het toernooi.

De opzet van het toernooi
Bob Anderson
Het competitieformat kende veel overeenkomsten met de zeer succesvolle Premier League, zoals die jaarlijks door de PDC werd en wordt georganiseerd. Het enige verschil was dat de veteranen geen hele, maar slechts een halve competitie met elkaar speelden.  Daardoor was de eigenlijke competitie na zeven avonden voorbij.

Het spelformat over de zeven avonden was over een ‘best of 12 legs’, zodat de winnaar de speler is die als eerste zeven legs won. In de halve finale werd gespeeld over een ‘best of 17 legs’, de finale ging over een ‘best of 19 legs’.  De eerste editie werd gewonnen door Bob Anderson.

Terug van weggeweest
Hoewel het toernooi aanvankelijk in 2009 nog slechts éénmaal werd gehouden, is het in 2012 nieuw leven in geblazen. Het ging toen echter niet meer om een volwaardige competitie, maar om een wedstrijd waar op één avond zoveel mogelijk geld moest worden opgehaald voor een drietal rugbyclubs uit Edinburgh.

Lees ook:PDC 3e ronde World Series of Darts krijgt droomfinale
Lees ook:PDC Michael van Gerwen is klaar voor het tweede deel van de competitie in de Premier League 2014
Lees ook:PDC We gaan af op de halve finale van het Duitse Open kampioenschap darts
Lees ook:PDC Michael van Gerwen vanavond in de kwartfinale van het World Matchplay 2014
Lees ook:PDC Phil Taylor vierde halvefinalist bij World Matchplay 2014

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>