PDC Mervyn King: ‘Van Gerwen was fenomenaal’

Mervyn KingNadat hij  in de finale van de Dutch Darts Masters 2014 met 6-4 door Michael van Gerwen was geklopt, kon Mervyn King  voor de camera van PDC tv maar tot één conclusie komen: ‘Van Gerwen was fenomenaal’.

Zelf kwam hij in de finale tot het prima gemiddelde van 107.40. Maar ook dat was niet genoeg om wereldkampioen Van Gerwen te stoppen. Van Gerwen kwam tot 108.80.

King: ‘Van Gerwen is een terechte wereldkampioen en ook vanavond een geweldige tegenstander. Ik heb er echt alles aan gedaan, maar er was geen kruid tegen gewassen.’ Het was trouwens de derde maal in successie dat de twee elkaar in een finale troffen en dat MvG de meerdere was. Het gebeurde eerder tijdens de World Grand Prix van 2012 en het Oostenrijks Open van 2013.

Van Gerwen zelf vond het uiteraard geweldig om deze thuiswedstrijd voor een dolenthousiast publiek te winnen. Hij is helemaal klaar voor de volgende speelavond in de Premier League, wanneer hij in Belfast Dave Chisnall tegenover zich krijgt.

Van Gerwen winnaar Dutch Darts Masters 2014

 

Lees ook:PDC Bestaan er eigenlijk (wereld)records in het darts?
Lees ook:PDC De 17 kwalificatie voor de PDC Players Championship Finals gewonnen door James Wade
Lees ook:PDC Adrian Lewis haalt de finale van de UK open 2014
Lees ook:PDC Goede prestaties Ryan de Vreede en Dirk van Duijvenbode bij PDC Unicorn Youth Tour 2014
Lees ook:PDC Mervyn King als eerste door naar halve finale UK Open 2014

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>