PDC Dutch Darts Masters 2014 – de finaleavond

Het werd een zondagavond vol spannende momenten in Hotel De Koningshof.

Altijd-PrutsFM-17-Gekke-Gezichten-Van-Michael-Van-Gerwen-10De aftrap van de kwartfinale werd gegeven door Michael van Gerwen in een partij tegen Wes Newton. In de middagsessie hadden beiden grote indruk gemaakt. ‘s Avonds kon Newton Mighty Mike even bijhouden. Daarna ging de turbo erop bij Van Gerwen en was het razendsnel afgelopen 6-3. Newton kon naar huis.

In de tweede kwartfinale – een Noord-Iers onderonsje tussen Michael Mansell en Brendan Dolan – was de laatste de bovenliggende partij. Dolan won met dezelfde score als Van Gerwen: 6-3. Mervyn King trad in de derde kwartfinale aan tegen Dave Chisnall. Een bloedstollend spannende partij die King uiteindelijk in de beslissende 11e leg met 5-6 in zijn voordeel wist te beslissen.

Hierna was het de beurt aan ‘Fast Vinnie’ Vincent van der Voort, vanaf het eerste moment al in supervorm. Hij nam het op tegen Ian White. Was hij in de derde ronde (tegen Richie Burnett) subliem – een zege van 6-0 was zijn deel – nu ging het op cruciale momenten net een beetje minder.  Hij ging met 6-4 onderuit. White claimde zijn plek in de halve finale.

De laatste vier
De eerste halve finale gaat tussen Michael van Gerwen en Brendan Dolan. De tweede tussen Mervyn King en Ian White.Mervyn King

In de eerste partij speelt een Michael van Gerwen in topvorm. Na een enerverende partij, waarin Dolan op momenten prima tegenspel bood, beslist Mighty Mike de wedstrijd in de 10e leg: 6-4.
Hierna ging de tweede partij tussen Mervyn King en Ian White. De wedstrijd begon weergaloos: King was in de eerste leg op weg naar een 9-darter; het ging echter mis bij de zevende pijl. Hierna nam de spanning hand over hand toe, maar de kwaliteit af. Aan het einde trok de kwaliteit gelukkig weer aan en was Mervyn King (opnieuw in de 11e leg) de sterkste: 5-6.

De finale: ‘Mighty Mike’ v ‘The King’
Het massaal toegestroomde publiek had het qua bezetting slechter kunnen treffen: thuisfavoriet Michael van Gerwen en Mervyn King gaan de strijd met elkaar aan om de eerste prijs.

Een zinderend spannende partij waarin Michael van Gerwen eerst met 0-3 uitloopt om het vervolgens via 1-4,  4-4 te zien worden.In de negende leg geeft de wereldkampioen weer vol gas (4-5). De daarop volgende 10e leg betekende het einde van een prachtige finale: 4-6. Van Gerwen wint zijn thuistoernooi en kan 20,000 GBP op zijn bankrekening bijschrijven.

Lees ook:PDC Dutch Darts Masters – twee Nederlanders in de kwartfinale!
Lees ook:PDC Adrian Lewis haalt de finale van de UK open 2014
Lees ook:PDC Er is geloot voor de UNIBET Masters van 31 januari en 1 februari
Lees ook:PDC De kwartfinales van de UNIBET Masters in Edinburgh
Lees ook:PDC Op weg naar de kwartfinales van de German Darts Masters 2014

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>