PDC Geen verrassingen tijdens World Matchplay 2014

Phil TaylorHet programma voor de tweede dag van dit grote toernooi – na het wereldkampioenschap het belangrijkste tv-toernooi van de PDC – heeft nog weinig verrassingen opgeleverd. Van de favorieten kwamen vandaag Phil Taylor en Raymond van Barneveld in actie.

Bij de start van zijn wedstrijd van vanavond was Phil Taylor al 30 wedstrijden lang in het World Matchplay ongeslagen. Darren Webster – zijn tegenstander van vanavond – zag geen kans hier verandering in te brengen.  Via 5-2 snelde The Power razendsnel naar een 10-4 zege.  Met een checkoutpercentage van 43%, een hoogste finish van 132 en een gemiddelde van 101.79 kan ik niet anders zeggen dan dat de zege volkomen verdiend was.

Aan het einde van de avond verzorgden Raymond van Barneveld en Vincent van der Voort het slotakkoord van de dag. Tot de eerste break was er eigenlijk nauwelijks sprake van een wedstrijd. Zonder ook maar één moment echt in topvorm te komen, snelde Van Barneveld naar een 5-0 voorsprong.

Na de pauze was er nauwelijks sprake van enige verandering. Zonder noemenswaardige inspanning eindigde Van Barneveld met 10-4 en een zekere plek in de tweede ronde. Voor Vincent van der Voort was het verblijf in Blackpool dit jaar slechts van korte duur.

De cijfers:

  • Gemiddelden: 92.79 (RvB) – 89.10 (VvdV)
  • Checkout%: 33% (RvB) – 27% (VvdV)
  • Hoogste finish: 121 (RvB) – 75 (VvdV)

In de tweede ronde krijgt Raymond van Barneveld in Simon Whitlock zijn volgende tegenstander.

(foto: Getty images)

(foto: Getty images)

Lees ook:PDC Vincent van der Voort naar tweede ronde Europees Kampioenschap
Lees ook:PDC Van Barneveld uitgeschakeld in tweede ronde World Matchplay 2014
Lees ook:PDC Ook voor Michael van Gerwen is het Duits open begonnen
Lees ook:PDC Dutch Darts Masters – twee Nederlanders in de kwartfinale!
Lees ook:PDC Het venijn zat in de staart in de eerste partij van Barney

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>