PDC Devon Pietersen heeft z’n tourcard voor het komende seizoen binnen

Op  de PDC Qualifying School in Wigan is de strijd om tourcards alweer in alle hevigheid ontbrand. Was er eerder deze week al Nederlands succes te melden (Mike Zuydwijk en Jeffrey de

foto: Larence Lustig/PDC

foto: Larence Lustig/PDC

Zwaan grepen een tourcard), vandaag was het de beurt aan Devon Pietersen – in 2011 en 2012 al actief op het PDC circuit, maar toen er twee jaar tussenuit om te herstellen van een hardnekkige armblessure. Maar nu is hij terug, en hoe.

Met overwinningen op Scott Campbell, Darren Whittingham, Nathan Richards, Roxy-James Rodriguez en Kirk Shepherd wachtte Chris Hartrey in de finale. Met uitzondering van de openingspartij (tegen Campbell) ging iedereen – inclusief Hartrey in de finale – vlotjes aan de kant.

Veel oud-BDO’ers aan de start
Het aantal voormalige BDO-darters dat een kansje waagt aan de poort van het uiterst lucratieve PDC-toernooicircuit wordt elk jaar groter. Dit jaar zijn het er wel erg veel. Gisteren – op dag 1 – was Alan Norris, de voormalige nummer 2 van de BDO, succesvol (hij veroverde ook één van de tourcards), vandaag was het een mindere dag. Voormalige toppers als Robbie Green en James Wilson waren snel uitgespeeld.
Wie het wel goed deed, was de Nederlander Jan Dekker. Hij kwam vandaag tot de vijfde ronde. Een goede prestatie waarmee hij punten scoort voor de eigen Order of Merit van de Qualifying School.

Morgen nieuwe kansen voor het winnen van een plektje op de ProTour van PDC.

 

 

Lees ook:BDO Steeds meer toppers van de BDO gaan voor de PDC spelen
Lees ook:PDC Derde dag PDC Qualifying School start om 13.00 uur
Lees ook:PDC De eerste resultaten van de vierde dag van de PDC Qualifying School
Lees ook:PDC Laatste dag PDC – Qualifying School Wigan
Lees ook:PDC Nieuwe kans voor Christian Kist op de derde dag van de PDC Qualifying School

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>