PDC Gary Anderson boekt zesde toernooizege in de PDC ProTour van 2014

gary-anderson-betvictor-world-matchplay-quarter-finals-lawrence-lustig-pdc_1q85q8k1jrcn41kb61lqtl7p5gHet begint onder de hand een beetje eentonig te worden. Gisteravond haalde Gary Anderson alweer zijn zesde toernooizege van dit jaar naar binnen. Hij deed dat in de K2 Arena van Crawley waar hij (opnieuw) de sterkste was in het kwalificatietoernooi (#13) voor de finale van het PDC Players Championship, later dit jaar.

Dit keer trof hij een verrassende tegenstander in de finale: Richie Burnett, die – op weg naar de eindstrijd – onder meer verantwoordelijk was voor de uitschakeling van wereldkampioen Michael van Gerwen.

Gary Anderson speelde in de halve finale – in een wedstrijd tegen Adrian Lewis – spreekwoordelijk de sterren van de hemel. Daarin schakelde hij Adrian Lewis met maar liefst 6-0 uit. Een wedstrijd die niet alleen in hoog tempo werd afgewerkt, maar ook eindigde met een exorbitant hoog gemiddelde voor de ‘vliegende Schot’: 115.62.  In de finale moest Anderson een achterstand van 3-5 wegwerken. Dat lukte hem door sterk spel enerzijds en het missen van matchdarts door zijn tegenstanders.

Vroege exit van de Nederlandse deelnemers
Hoewel alle Nederlandse profs aan de start verschenen, lukte het niemand om verder te komen dan de kwartfinale. Daar werden Van der Voort, Van de Pas en Klaasen uitgeschakeld. Wereldkampioen Michael van Gerwen en Premier League winnaar Raymond van Barneveld moesten het toernooi helaas al eerder verlaten.

Zondag 14 september zijn er nieuwe kansen, Dan wordt er in Crawley opnieuw een kwalificatietoernooi afgewerkt.

 

Lees ook:PDC De 17 kwalificatie voor de PDC Players Championship Finals gewonnen door James Wade
Lees ook:PDC Nederlanders voortijdig uitgeschakeld in kwalificatie#13 PDC Players Championship
Lees ook:PDC Weinig geluk voor de Nederlandse darters in de kwalificatie voor het Players Championship
Lees ook:PDC Nederlanders goed begonnen in 14e kwalificatietoernooi PDC Players Championship
Lees ook:PDC Kevin Painter ‘Artist’ of miskend talent?

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>