PDC Gary Anderson is in deze vorm de potentiële opvolger van Michael van Gerwen als wereldkampioen darts

Gary AndersonHet toernooi om het Players Championship van de PDC is dit weekend meer dan verdiend gewonnen door de Schot Gary Anderson. Hij begon als lijstaanvoerder van de ProTour Order of Merit aan de klus. Het leverde hem een pittig programma op.

Op weg naar de finale schakelde hij de volgende tegenstanders uit: Christian Kist, Stephen Bunting, Phil Taylor en Vincent van der Voort. Een imposante lijst met maar liefst drie voormalige wereldkampioenen. In de partij tegen Christian Kist kroop hij spreekwoordelijk door het oog van de naald. In alle andere partijen werd de klus relatief eenvoudig geklaard. In de finale was Adrian Lewis de laatste hindernis.

Maar ook Jackpot had eigenlijk gewoon geen schijn van kans. Het was aan alle kanten Anderson die het verloop van de wedstrijd dicteerde. En natuurlijk, Lewis deed aardig mee en sprokkelde ook wat legs bij elkaar, maar het was gewoon aan alle kanten Anderson. Het toernooigemiddelde van de vliegende Schot spreekt ook boekdelen: 104.24 per beurt. Er zijn momenteel maar weinig concurrenten die hem dat na doen. Ook de echte groten als Michael van Gerwen en Phil Taylor komen daar niet aan.  Vandaar mijn voorspelling: in deze vorm is Gary Anderson de potentiële opvolger van regerend wereldkampioen Michael van Gerwen.

De cijfers:

  • Gemiddelde: Anderson – 101.01 Lewis – 95.37
  • Hoogste finish: Anderson – 118 Lewis – 124
  • Checkouts: Anderson – 48% Lewis – 60%

Lees ook:PDC Succes voor Benito van de Pas op de Q-school
Lees ook:PDC Van Gerwen houdt volle winst na de 2e avond van de Premier League
Lees ook:PDC Grand Slam of Darts de wedstrijden van dinsdag 11 november 2014
Lees ook:Darts Maar weinig BDO-spelers in de knock out fase van de Grand Slam of Darts
Lees ook:PDC Justin Pipe wint 15e ronde kwalificatie PDC Players Championship Finals

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>