PDC Derde speeldag Premier League of Darts 2014

Donderdag 20 februari aanstaande staat de derde speelavond van de Premier League of Darts 2014 op het programma. Het circus opent die avond om 19.00 uur Engelse tijd in de Odyssey Arena in Belfast.

Michael van GerwenDe zwaarste opgave van de avond is toebedeeld aan Dave Chisnall. Hij treft een in topvorm verkerende regerend wereld- en Premier Leaguekampioen Michael van Gerwen aan de oche.  Van Gerwen heeft zijn twee eerste wedstrijden in de Premier League betrekkelijk eenvoudig gewonnen; afgelopen weekend won hij ook Dutch Darts Masters 2014.
In de Premier League is Dave Chisnall met één zege en één gelijkspel ook nog ongeslagen. Met name het gelijkspel tegen Peter Wright, na een 1-5 achterstand, was een knappe prestatie.  Toch verwacht ik dat Van Gerwen zijn ongeslagen status voor het toernooi vasthoudt. Het is de openingswedstrijd, dus een mooi begin van een ongetwijfeld weer bijzondere avond topdarts.

Het complete wedstrijdoverzicht voor die avond ziet er als volgt uit:

  • Dave Chisnall v Michael van Gerwen
  • Wes Newton v Adrian Lewis
  • Robert Thornton v Gary Anderson
  • Raymond van Barneveld v Simon Whitlock
  • Peter Wright v Phil Taylor

Het wordt moeilijk een voorspelling te doen over de uitkomst van de wedstrijd tussen Raymond van Barneveld en Simon Whitlock. Whitlock is in de basis een geweldige speler, maar  is hopeloos uit vorm. Raymond wisselt topprestaties (tegen Anderson) af met zeer zwak spel (tegen Newton). Mede omdat Simon Whitlock dit weekend bij de Dutch Darts Masters opnieuw buitengewoon zwak presteerde, ga ik er vooralsnog vanuit dat Raymond de ontmoeting winnend kan afsluiten.

Bij Phil Taylor is er nog geen sprake van paniek, maar wordt het wel belangrijk dat hij serieus punten gaat scoren. Anders komt het unieke gegeven van een voortijdige uitschakeling (lees: roemloze aftocht) toch wel erg dichtbij. Hoewel hij volgens de statistieken nog nooit van Peter Wright heeft verloren, weet ik echt niet wie er vanavond wint. Hoge checkouts en een hoop spektakel. Daar hoop ik op. Wie er dan uiteindelijk wint, zien we later wel.

Gewijzigde uitzendtijden bij RTL 7
Omdat RTL 7 niet alleen de Premier League of Darts uitzendt, maar óók de Europa League, zijn vanaf deze week de uitzendtijden op televisie gewijzigd.
In streaming verband kunt u gewoon rechtstreeks getuige blijven zijn van alle wedstrijdbeelden. Zorg dus tijdig voor een plekje achter laptop of tablet.

Betway-premier-league-darts-

Lees ook:PDC De Premier League of Darts komt naar Nottingham
Lees ook:PDC Een Schots ‘onderonsje’ tijdens de derde avond van de Premier League in Belfast
Lees ook:PDC Speelschema Premier League of Darts weken 6 tot en met 9
Lees ook:PDC Negende speelavond Premier League Darts: Cardiff
Lees ook:PDC Lukt het Peter Wright om ook de achtste speeldag ongeslagen te blijven?

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>