PDC Raymond van Barneveld en Phil Taylor delen de punten in Premier League #8

Raymond-van-barneveld-getty-158821600Wanneer we de prestaties van Phil Taylor tijdens het afgelopen kwalificatietoernooi voor het PDC Players Championship als vertrekpunt nemen, dan is een gelijkspel boven iedere verwachting. Maar, als je de beelden van de wedstrijd terugkijkt dan had er echt meer ingezeten. En dat is jammer.

Taylor nog niet helemaal in topvorm
In de zevende ronde van de Premier League zagen we de eerste tekenen van herstel, het afgelopen weekend speelde The Power formidabel, maar nu was het toch iets minder scherp.
De wedstrijd ging aanvankelijk redelijk gelijk op, maar via 2-4 en 3-5 kwam onze landgenoot verrassend op een voorsprong van twee legs. Toch was het ook deze keer helaas niet genoeg.

Met een onverwachte versnelling zagen we weer even de ‘oude’ Phil Taylor op het podium. Razendsnel bouwde hij de achterstand van 3-5 om in een voorsprong: 6-5.
In de 12e leg was onze landgenoot steeds aan de leiding. De eerste kans op een beslissing (109) ging mis, maar omdat Taylor er ook niet in slaagde om te finishen, kreeg Raymond een tweede kans voor een finish (16). Die greep hij ogenblikkelijk. Daarmee scoorde hij zijn vierde gelijke spel.

Gemiddelden:

  • Taylor: 96.92
  • Van Barneveld: 98.72

Checkouts:

  • Taylor: 33.33% (6/18)
  • Van Barneveld: 50% (6/12)

Lees ook:PDC Vreemde partijen van de Nederlandse deelnemers aan de Grand Slam of Darts
Lees ook:PDC Dave Chisnall maakte er toch nog een echte wedstrijd van
Lees ook:PDC Van der Voort naar halve finale PCF 2014
Lees ook:PDC Michael van Gerwen in stijl naar de finale van de World Grand Prix
Lees ook:PDC Van Barneveld opgetogen over het resultaat tegen Thornton in Aberdeen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>