PDC De strijd om degradatie uit de Premier League 2014 dient zich aan

Nog één dag en dan is het zover. Drie spelers gaan dan in Cardiff  de strijd aan om te bepalen wie van hen – naast de al gedegradeerde Simon Whitlock – voortijdig moet vertrekken uit de Premier League 2014.

(foto: :Lawrence Lustig/PDC)

(foto: :Lawrence Lustig/PDC)

De drie ‘kandidaten’ zijn – in willekeurige volgorde: Dave Chisnall, Wes Newton en Robert Thornton.  Gedrieën staan de heren op 6 wedstrijdpunten.
Newton en Chisnall spelen donderdag tegen elkaar. Dat de twee in het dagelijks leven goed bevriend zijn en vaak samen naar de wedstrijden reizen, maakt de strijd er niet minder om. ‘Ik moet op mijn top spelen’, aldus Newton. ‘En als dat ten koste moet gaan van Dave, dan moet dat maar. Aan de oche telt vriendschap niet. Ik ben vorig jaar ook voortijdig uit de Premier League gedegradeerd en wil dat niet nog een keer meemaken.’

Thornton heeft ook een pittige wedstrijd in het vooruitzicht. Hij speelt tegen Phil Taylor, die zich vorige week in veiligheid heeft weten te stellen. Als de verschillende legsaldi bekijken, dan staat Wes Newton er met een saldo van -13 het slechtst voor. Chisnall staat op -5 en Thornton zelfs op -1.

Dave Chisnall is veilig als hij wint of gelijkspeelt tegen Wes Newton (Thornton moet dan wel verliezen van Taylor). Newton weet dat voor hem maar één resultaat telt: winnen.

Mocht Wes Newton verliezen, dan degradeert hij – het resultaat van de wedstrijd van Robert Thornton is dan niet meer relevant.  Mocht het zo zijn dat na de wedstrijden van donderdag twee spelers volledig gelijk staan (wedstrijdpunten, legsaldo en legs die tegen de darts in zijn gewonnen) dan wordt voor de beslissing gekeken naar het algemeen toernooigemiddelde.

Uw favorieten volgen?
Wilt u niets missen van de prestaties van uw favorieten? Stem dan tijdig af op RTL-7. Streaming  kan de avond via het internet worden gevolgd. Aan het eind van de avond (23.40 uur, direct na afloop van de Europa League) volgt een lange samenvatting op de televisie.

Lees ook:PDC Negende speelavond Premier League Darts: Cardiff
Lees ook:PDC Tweede speeldag Premier League of Darts 2014
Lees ook:PDC Gary Anderson klopt Wes Newton in Premier League #8
Lees ook:PDC De beste scores waren voor Thornton de winst voor Wright
Lees ook:PDC Voorbeschouwing Premier League Darts #7 in Leeds

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>