PDC Gelukkig is het al bijna 18 december…

Donderdag 18 december start het PDC Wereldkampioenschap Darts. Het belangrijkste dartstoernooi ter wereld. De eerste avond wordt het toernooi traditioneel geopend door de regerend wereldkampioen РMighty Michael van Gerwen. Hij komt in de openingswedstrijd van het toernooi uit tegen Joe Cullen. Wordt dat de enige mooie partij van de  eerste avond? Zeker niet.

Dezelfde avond komt 3-voudig wereldkampioen John Part aan de oche voor zijn partij tegen jeugdwereldkampioen Keegan Brown. En ook de Nederlanders Jelle Klaasen en Christian Kist staan dan tegenover elkaar.

Tussen 18 en 23 december worden de voorronden en de eerste ronde afgewerkt. Direct na de Kerst komen de spelers terug voor de tweede en derde ronde. Vanaf Nieuwjaarsdag wordt het spannend. Dan staan de kwartfinales op het programma. De climax van het toernooi is zondag 4 januari met de finale. De winnaar krijgt de Sid Waddell Trophy.

Aan het toernooi wordt dit jaar door spelers uit 21 landen meegedaan. Met elkaar verdelen zij een prijzenpot van 1,25 miljoen GBP. Voor de winnaar ligt een cheque klaar van 250,000 GBP. Voor een live 9-darter ligt er een bonus klaar van 10,000 GBP.

Voor de echte liefhebbers volgen hier nog de beelden van het laatste WK. De partij die zo glorieus door Michael van Gerwen werd gewonnen.

Lees ook:PDC Duits Open Darts – voor het eerst volgens de nieuwe regels van de PDC
Lees ook:PDC Het aftellen voor de Premier League is begonnen
Lees ook:PDC ‘s Werelds beste pijlengooiers in de halve finales van het PDC wereldkampioenschap darts
Lees ook:PDC In Hildesheim start straks de achtste finale
Lees ook:PDC De kraker van Cardiff

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>