PDC World Grand Prix 2014: de tweede ronde begint met een knallende verrassing

Kevin Painter tijdens de Grand Slam of DartsDe eerste wedstrijd die vanavond in het Citywest hotel in Dublin werd afgewerkt, leidde direct tot een door niemand verwacht resultaat. Na een 2-0 voorsprong in sets heeft Adrian Lewis alsnog kans gezien om van Kevin Painter te verliezen. Toen de rookwolken waren opgetrokken, trok The Artist met 2-3 aan het langste eind.

Dat de verschillen tussen beide spelers niet groot waren, bleek uit de scores van de sets 1 en 2 die allebei werden gewonnen door Adrian Lewis. Het werd tweemaal 3-2 – minimaal verschil dus.
De derde set werd 3-0 voor Kevin Painter; Lewis bleef deze keer ver achter. In de vierde set kreeg Lewis voor het eerst zogeheten matchdarts. Hij miste. Painter ging keihard door en haalde de set met 3-2 binnen. Na vier sets had Painter de schier kansloze 2-0 achterstand weggewerkt: 2-2. Op naar de allesbeslissende en bloedstollende vijfde set. Aanvankelijk ging de strijd redelijk gelijk op, maar op een gegeven moment had het er alle schijn van dat Lewis de grip op de wedstrijd (en zijn tegenstander) begon te verliezen. De vijfde leg was ook nu beslissend. Painter trok aan het langste eind – met dubbel 20 kwam er een einde aan de heroïsche strijd. Kevin Painter naar de derde ronde waar hij de winnaar van de partij tussen Gary Anderson en Michael Mansell tegenover zich vindt. Voor Adrian Lewis was het einde wedstrijd en einde toernooi.