PDC James Wade claimt eerste finaleplaats World Grand Prix 2014

James wade

Geheel zoals vooraf al werd verwacht, was de eerste halve finale in Dublin een bloedstollend spannende wedstrijd die uiteindelijk na het volledige aantal sets met 4-3 werd beslist in het voordeel van James Wade.

Het heeft er lang naar uitgezien dat zijn tegenstander van vanavond – Gary Anderson – de overwinning voor zich zou opeisen. De vliegende schot schoot als een komeet uit de startblokken. Op het moment dat James Wade begon te beseffen hoe de hazen op het podium van het Citywest Hotel liepen, stond hij al met 1-3 in sets achter. In die eerste fase van de wedstrijd tikte het gemiddelde van Anderson tegen de 103.00. Voor wedstrijden met dit ‘dubbel in – dubbel uit’ format een bespottelijk hoog gemiddelde. Maar de Schot kon geen stand houden.

Het torenhoge gemiddelde van Anderson ging in welgeteld één leg totaal aan barrels. Hij miste maar liefst 13 pijlen op de verplichte openingsdubbel. Daarmee was voor Wade de weg vrij om niet alleen de achterstand in te lopen, maar uiteindelijk ook de overwinning voor zich op te eisen. Die overwinning kwam tot stand op een moment dat Wade opnieuw gebruik kon maken van een viervoudige misser van Anderson. Opnieuw wilde het vinden van de openingsdubbel niet lukken.
In die beslissende laatste leg scoorde Wade dat het een lieve lust was; de laatste dubbel – ‘tops’- kwam met de tweede matchdart.

De cijfers:

  • Gemiddelde: 94.03 (JW) – 93.86 (GA)
  • Checkouts: 47% (JW) – 50% (GA)

Lees ook:PDC World Grand Prix 2014 – dinsdag 7 oktober 2014
Lees ook:PDC Nek-aan-nek tussen Lewis en Anderson in Premier League #6
Lees ook:PDC Kevin Painter strijdend ten onder tegen Gary Anderson op de World Grand Prix
Lees ook:PDC Ook na ronde 3 blijft Mighty Mike ongeslagen in de Premier League
Lees ook:PDC James Wade wint UNIBET Masters 2014 na een sensationele finale

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>