PDC WK Darts Stoke-on-Trent is in rouw

Nadat regerend wereldkampioen Phil Taylor voortijdig is uitgeschakeld, was het vanavond de beurt aan de tweede beroemde dartende zoon van Stoke-on-Trent: Andy Hamilton.

Ritchie Burnett

(foto: Lawrence Lustig/PDC)

Ook hij kan voortijdig naar huis. Die vervroegde aftocht is veroorzaakt door Ritchie Burnett, de veteraan uit Wales, die aan een tweede dartsjeugd lijkt te zijn begonnen.

De grote ommekeer in de wedstrijd kwam in de vijfde leg van derde set. Burnett produceerde daar achter elkaar 7 maal een triple-20, leek dus op weg naar een negendarter, maar de achtste pijl schoot (ruim) voorbij de beoogde triple-19.  De ‘Prince of Wales’ herstelde zich echter snel en greep alsnog de overwinning in de set.
Daarna ging het snel, niet alleen door het goede spel van Burnett, maar ook door Hamilton die toch wel enkele dikke kansen liet liggen. In de vijfde set kwam in de vijfde leg de beslissing: 1-4.

 

Lees ook:PDC Voortreffelijk spelende Van Barneveld klopt Lewis 7-3
Lees ook:PDC Gary Anderson klopt Wes Newton in Premier League #8
Lees ook:PDC Benito van de Pas keurig naar de tweede ronde
Lees ook:PDC Phil Taylor heeft de topvorm weer te pakken
Lees ook:PDC Peter Wright verliest punten in de Premier League

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>