Andy Fordham:Een kampioen op de terugweg

Andy Fordham (1962) – ook wel bekend als ‘the Viking’ – is een van de meest kleurrijke spelers uit het professionele circuit.

Andy Fordham, BDO-wereldkampioen 2004In zijn loopbaan won Fordham heel veel prijzen: de top bereikte hij in 2004, toen hij in de finale van het Embassy Wereldkampioenschap van de BDO Mervyn King versloeg en wereldkampioen werd.
Een zeer ongezonde levensstijl (het verhaal gaat dat hij ELKE dag 25 halve liters bier dronk), zorgde in 2007 voor heel gezondheidsproblemen. Dat bleek zo ernstig, dat hij ruim zes maanden in het ziekenhuis verbleef.
Intussen is hij enorm afgevallen (meer dan 100 kilo), drinkt hij louter nog alcoholvrij bier en werkt hij aan zijn comeback. Het heeft er echter alle schijn van dat – met het verlies van al die kilo’s – ook zijn ‘timmermansoog’  is verdwenen.

Aanvankelijk bij de BDO, maar tussen 2009 en 2011 was hij actief voor de PDC. Op de wereldranglijst van de PDC kwam hij niet verder dan de 222e plek. Intussen is hij weer teruggekeerd naar de BDO.

Bij het Dutch Open van 2013 – traditioneel in Veldhoven – gaf Fordham act de présence. Hij verloor er in de eerste ronde kansloos. Omroep Brabant interviewde hem daar.

 

 

Na het interview is voor mij één conclusie duidelijk: de weg terug naar de top is nog erg lang voor Andy Fordham.

 

Lees ook:PDC Lawrence Lustig huisfotograaf van de PDC
Lees ook:BDO Andy Fordham ‘Oche Balboa’
Lees ook:BDO darts Daily Mirror BDO World Trophy: Andy Fordham-Stephen Bunting!
Lees ook:Darts Barney: Zoekend naar de juiste vorm
Lees ook:PDC Wijzigingen in de wereldranglijst

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>